ATP
Alcaraz: "Είμαι ακόμα ο ίδιος άνθρωπος, δεν έχουν σημασία οι τίτλοι και το Νο.1"

 
Alcaraz: "Είμαι ακόμα ο ίδιος άνθρωπος, δεν έχουν σημασία οι τίτλοι και το Νο.1"
© AELTC / Joel Marklund
tn team Κυριακή, 23 Ιουλίου 2023 - 12:26

Ένα από τα μυστικά για την επιτυχία του Carlos Alcaraz είναι το ότι δεν τον έχει αλλάξει η επιτυχία, η οποία μάλιστα ήρθε απότομα στη ζωή του.

Ο Alcaraz παραδέχτηκε πριν μερικές ημέρες πως το Wimbledon ήταν ένα όνειρο που είχε από παιδί, όμως ούτε κι εκείνος περίμενε να το πετύχει τόσο γρήγορα. Όπως και πολλά άλλα που έχει πετύχει ο Ισπανός, που στα 20 του χρόνια έχει 2 Grand Slams και την επόμενη εβδομάδα θα συμπληρώσει τις 30 εβδομάδες παραμονής στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Παρόλα αυτά παραμένει ο ίδιος άνθρωπος, είναι πολύ ταπεινός, συνεχίζει τη σκληρή δουλειά, αλλά και να κάνει τα ίδια πράγματα που έκανε παλιότερα, όταν θέλει να χαλαρώσει. Σ' αυτό στάθηκε και ο ίδιος, αναγνωρίζοντάς το ως ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του.

"Παραμένω ο ίδιος που ήμουν πάντα. Δεν έχει σημασία αν κερδίσω πολλούς τίτλους, αν παίζω καλά ή αν είμαι στο Νο.1 του κόσμου. Είμαι ακόμα το ίδιο παιδί όταν βρίσκομαι κοντά στους δικούς μου ανθρώπους. Το παιδί που του αρέσει να μένει στο σπίτι με την οικογένειά του. Αυτό για μένα είναι ουσιαστικό, συνδέεται με την προσωπικότητά μου. Θέλω να είμαι ένα κανονικό παιδί της ηλικίας μου, να περνάω χρόνο με τους φίλους μου και να κάνω τα ίδια πράγματα που έκανα όλα αυτά τα χρόνια, δεν θέλω να αλλάξει τίποτα. Νομίζω ότι αυτό είναι που μπορεί να με κάνει μοναδικό", είπε ο Alcaraz, στις δηλώσεις που έκανε από τη Νίκαια της Γαλλίας.

Ο Alcaraz συμμετείχε στο Hopman Cup και μάλιστα κέρδισε και τις δυο αναμετρήσεις που έπαιξε στα μονά, παρότι τελικά η Ισπανία δεν προκρίθηκε από τη φάση των ομίλων.

Μίλησε και για το Wimbledon o Carlos και γιατί διαφέρει από τα υπόλοιπα Slams: "Το Wimbledon είναι πιο ιδιαίτερο, ίσως λόγω της ατμόσφαιρας, έτσι το ένιωσα. Το Centre Court, το τουρνουά αυτό, όλα όσα το περιβάλλουν είναι τόσο εμβληματικά, από τότε που ήμουν μικρό αγόρι μου έλεγαν όλα όσα αντιπροσώπευε το Wimbledon και τους παίκτες που το κατέκτησαν. Νιώθεις ξεχωριστός όταν είσαι εκεί."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots