ATP
Alcaraz: Κέρδισε τον Goffin στο χώμα 5 μέρες μετά το Wimbledon (vid)

 
Alcaraz: Κέρδισε τον Goffin στο χώμα 5 μέρες μετά το Wimbledon (vid)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023 - 21:21

Μπορεί πριν από 5 ημέρες να κατέκτησε το Wimbledon κερδίζοντας τον σπουδαίο Novak Djokovic στον τελικό, ωστόσο ο Carlos Alcaraz όχι μόνο δεν σκέφτηκε να αποσύρει τη συμμετοχή του από το Hopman Cup, αλλά αγωνίστηκε κανονικά σήμερα και μάλιστα κέρδισε τον David Goffin στο χώμα!

Την ώρα που οι περισσότεροι παίκτες του top επιπέδου κάνουν ολιγοήμερες διακοπές, εκμεταλλευόμενοι το "νεκρό" διάστημα που υπάρχει μετά το Wimbledon και μέχρι να ξεκινήσουν τα αμερικάνικα τουρνουά, ο Carlos Alcaraz αγωνίζεται και μάλιστα σε διαφορετική επιφάνεια.

Ο 20χρονος Ισπανός δεν ήθελε να "πουλήσει" την Ισπανία, καθώς είχε δεσμευτεί να αγωνιστεί στο Hopman Cup αυτή την εβδομάδα κι έτσι έκανε.

Ως εκ τούτου, μετά το Λονδίνο ο μεγάλος πρωταθλητής του Wimbledon ταξίδεψε στη Νίκαια της Γαλλίας, για να εκπροσωπήσει τα χρώματα της Ισπανίας στη διοργάνωση, που αναβίωσε μετά από 4 χρόνια.

Σήμερα έκανε και την πρεμιέρα του το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, που παρόλο που είχε να παίξει στο χώμα από το Roland Garros, κατάφερε να κερδίσει τον David Goffin με 4-6, 6-4, 10-8.

Να σημειωθεί πως ο Goffin είχε παίξει και χθες, γνωρίζοντας ξανά την ήττα στο match tie-break, από τον Borna Coric. Με τη σημερινή νίκη του Alcaraz, η Ισπανία ισοφάρισε το Βέλγιο σε 1-1, αφού είχε προηγηθεί η νίκη της Elise Mertens επί της Rebeka Masarova με 7-6 (3), 2-6, 10-5.

Στο διπλό, τελικά οι Βέλγοι κέρδισαν το tie, καθώς Goffin και Mertens νίκησαν τους Alcaraz και Masarova με 6-3, 6-1.

Αύριο η Ισπανία θα παίξει το τελευταίο της χαρτί με την Κροατία, με τον Alcaraz να αντιμετωπίζει τον Coric γυρω στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots