"Κλείδωσε" την ελληνική νίκη η Σάκκαρη! (vids)

 
"Κλείδωσε" την ελληνική νίκη η Σάκκαρη! (vids)
© Tennis Australia / United Cup
tn team Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022 - 5:39

Η ιστορική πρώτη νίκη της Ελλάδας στο United Cup είναι γεγονός, καθώς η Μαρία Σάκκαρη υπέταξε άνετα με 2-0 σετ τη Viktoriya Tomova κι έτσι η χώρα μας έκανε το 3-0 εις βάρος της Βουλγαρίας!

Η Μαρία Σάκκαρη δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στη Viktoriya Tomova, την οποία κέρδισε με 6-2, 6-3 σε κάτι λιγότερο από 90 λεπτά παιχνιδιού, για να κάνει το 3 στα 3 για την Ελλάδα, που "κλείδωσε" τη νίκη της επί της Βουλγαρίας στο United Cup.

Θυμίζουμε πως η σειρά των αγώνων ξεκίνησε χθες, με τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ να κερδίζει επιστρέφοντας από σετ και break πίσω την Isabella Shinikova και τον Στέφανο Τσιτσιπά να επικρατεί στη συνέχεια του Grigor Dimitrov, σε έναν αγώνα που επίσης χρειάστηκε να επιστρέψει από σετ πίσω.

Σήμερα πήρε σειρά η Σάκκαρη, η οποία ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού από την κορυφαία Βουλγάρα τενίστρια και Νο.90 στην παγκόσμια κατάταξη, για να "σφραγίσει" χωρίς να χάσει σετ την πρώτη ελληνική νίκη στην πρώτη αναμέτρηση της χώρας μας στο νεοσύστατο ομαδικό τουρνουά της Αυστραλίας.

Η Tomova ήταν ανταγωνιστική μονάχα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Έσωσε 2 break points στο 2ο game για να ισοφαρίσει σε 1-1 και μάλιστα στη συνέχεια έκανε το πρώτο break του αγώνα, για να περάσει μπροστά με 2-1.

Η αντίδραση της Σάκκαρη ήταν άμεση και η Ελληνίδα τενίστρια ισοφάρισε σε 2-2 και αργότερα ανέκτησε το προβάδισμα χάρη στο σερβίς της. Η Tomova κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3 και μετά απ' αυτό η Σάκκαρη πάτησε το γκάζι και κέρδισε 5 games στη σειρά, για να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα με 6-3, 2-0.

Δεν κοίταξε πίσω της μετά απ' αυτό η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, η οποία διατήρησε τον έλεγχο στο 2ο σετ και με νέο break στο 7ο game (5-2) ενίσχυσε και το προβάδισμά της, για να ολοκληρώσει το ματς με ένα love service game για το 6-2.

Ό,τι και αν συμβεί από δω και πέρα η Ελλάδα θα επικρατήσει της Βουλγαρίας, της οποίας προηγείται με 3-0 νίκες.

Στο 4ο παιχνίδι της σειράς, ο Μιχάλης Περβολαράκης θα αντιμετωπίσει τον Dimitar Kuzmanov, ενώ θα ακολουθήσει το μικτό διπλό, όπου οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη θα αντιμετωπίσουν τους Andreev και Topalova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots