Σάκκαρη: "Στόχος μας να σηκώσουμε το τρόπαιο"

 
Σάκκαρη: "Στόχος μας να σηκώσουμε το τρόπαιο"
tn team Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022 - 18:15

Η Μαρία Σάκκαρη είπε πως οι στόχοι της ελληνικής ομάδας στο United Cup είναι πολύ υψηλοί, ενώ μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον συμπαίκτη της, Στέφανο Τσιτσιπά, που λίγο μετά ανταπέδωσε τα εγκωμιαστικά σχόλια.

"Ήμουν λίγο αγχωμένη, γιατί ήξερα ότι ο αγώνας ήταν πολύ σημαντικός. Ήταν ο πρώτος αγώνας της σεζόν, παρότι η προηγούμενη σεζόν τελείωσε μόλις ενάμιση μήνα πριν. Γνωρίζω καλά τη Viktoriya, δεν είναι εύκολη αντίπαλη. Καμία φορά δεν χρειάζεται να παίξεις όμορφο τένις, αλλά να βρεις τρόπο να κερδίσεις και να νιώσεις καλύτερα στο court. Υπάρχουν σίγουρα περιθώρια βελτίωσης και μέρα με τη μέρα θα αρχίσω να νιώθω καλύτερα με τα χτυπήματά μου", είπε η Σάκκαρη στη σημερινή συνέντευξη Τύπου της ελληνικής ομάδας στο Περθ.

Όσο για την προετοιμασία της στην preseason, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών είπε: "Πέρασα τον περισσότερο χρόνο στο γυμναστήριο και στο court. Ήταν δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα ένιωσα και πως ήταν αυτό που χρειαζόμουν. Δούλεψα πάνω στα πάντα. Πολύ τρέξιμο, πολλά βάρη και ασκήσεις. Ο συνδυασμός όλων αυτών θα φέρει τον καλύτερο εαυτό μου στην επιφάνεια. Όπως είπα και στο court, όταν νιώθω καλά το σώμα μου παίζω και το καλύτερό μου τένις."

Για το πόσο σημαντικό είναι να μοιράζεται το court με τον Στέφανο, δήλωσε: "Είναι μεγάλο προνόμιο να παίζεις μαζί με τον Στέφανο. Γνωρίζαμε ήδη πως είχαμε χημεία, υπάρχουν πολλά που μπορώ να βελτιώσω στη συνέχεια προσωπικά. Αν κρατούσα το σερβίς μου από μια φορά στο 1ο και στο 2ο σετ, το σκορ θα ήταν πολύ διαφορετικό σήμερα. Το μικτό είναι δύσκολο, γιατί οι άνδρες έχουν πιο δυνατά σερβίς, οπότε πρέπει να κάνεις διαφορετικά κάποια πράγματα."

Τέλος, για το αν η Ελλάδα μπορεί να φτάσει μέχρι τον τίτλο, η Μαρία είπε: "Αυτός είναι ο στόχος, θα ήταν ονειρικό αν τα καταφέρναμε. Εκπροσωπούμε κάθε εβδομάδα την Ελλάδα, αλλά τώρα είμαστε η Team Greece και είναι διαφορετικό. Είναι ήδη πολύ μεγάλο πράγμα ότι είμαστε στο Νο.1 του ταμπλό, προερχόμενοι από μια μικρή χώρα. Θέλω να το εκτιμήσει αυτό ο κόσμος, γιατί πετύχαμε ήδη κάτι πολύ μεγάλο. Είμαστε πάνω από ομάδες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία, που έχουν Grand Slams στις χώρες τους. Θα ήταν ένα όνειρο να σηκώσουμε αυτό το τρόπαιο."

Ο Στέφανος, ρωτήθηκε για τον επόμενο αντίπαλό του, David Goffin: "Έχουμε παίξει αρκετές φορές μαζί, δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται τώρα, θα δούμε αύριο. Ανυπομονώ να παίξω ξανά για την πατρίδα μου και ελπίζω να μας στηρίξει ο κόσμος. Περιμένω μια ακόμα καλύτερη ατμόσφαιρα. Ξαδέρφια, γιαγιάδες, θείοι, ελάτε μαζί μας!"

Για τα σχέδια της ομάδας για την Πρωτοχρονιά, ο Στεφ είπε:  "Το πάρτι θα το κάνουμε μετά το United Cup. Την Πρωτοχρονιά θα κοιμηθούμε νωρίς. Ρωτήστε τη Μαρία, εκείνη είναι η... θυρωρός."

Τέλος, ο Στέφανος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη Σάκκαρη, όπως είχε κάνει και στις δηλώσεις του από το court νωρίτερα: "Είναι μαχήτρια, είναι όμορφο να τη βλέπεις να τα δίνει όλα στο γήπεδο. Είναι τιμή μου να μοιράζομαι το court μαζί της, σε μια ιστορική στιγμή για τη χώρα. Είναι κάτι πολύ ωραίο και κάτι που δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε συχνά. Της έχω πει ότι θα έπρεπε να παίξουμε και σε Grand Slam. Είναι πολύ σταθερή στις επιστροφές της, ειδικά κόντρα σε άνδρες servers. Έχω προπονηθεί και με άλλες κοπέλες και δεν μπορούσαν να επιστρέψουν τόσο καλά. Σήμερα το σερβίς της δεν ήταν στα καλύτερά της, μπορεί να σερβίρει καλύτερα. Εγώ ήμουν σε καλή μέρα στο σερβίς, οπότε βρήκαμε την ισορροπία, σημασία έχει ότι κερδίσαμε. Είναι μια παίκτρια που έχει επίσης καλύτερα βολέ από τις περισσότερες άλλες παίκτριες. Και το backhand της είναι εγγύηση."

Τέλος, ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ο οποίος είναι ο captain της ομάδας, μίλησε για την κατάσταση του Μιχάλη Περβολαράκη και το ενδεχόμενο να αντικατασταθεί, μετά τις ενοχλήσεις που φάνηκε να έχει σήμερα στο χέρι του: "Ο Μάικ είναι η πρώτη μας επιλογή, αλλά και ο Στέφανος (Σακελλαρίδης) μπορεί να παίξει πολύ καλά. Παίζει στα Futures, είναι νέος, είναι ψηλός, τα χτυπήματά του είναι πολύ καλά. Μπορεί να μην είναι παίκτης του top επιπέδου, όμως ο κόσμος καμιά φορά υποτιμάει το πόσο καλοί είναι οι παίκτες που αγωνίζονται στα Futures. Έχουμε μερικές μέρες για να δούμε τι θα κάνουμε, είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί λύση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots