Τσιτσιπάς: "Η Μαρία μου έδωσε πολλή έμπνευση" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Η Μαρία μου έδωσε πολλή έμπνευση" (vid)
tn team Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022 - 9:44

Σε ένα καταπληκτικό κλίμα, Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς αντάλλαξαν πολύ όμορφα λόγια αλληλοσεβασμού, ενώ προσέφεραν και άφθονο γέλιο, στην κοινή τους συνέντευξη μετά τη νίκη τους στο United Cup.

Σάκκαρη και Τσιτσιπάς "υπέγραψαν" την ελληνική νίκη επί της Βουλγαρίας στο United Cup και μετά το παιχνίδι τους στο μικτό διπλό, έκαναν μαζί δηλώσεις στην RAC Arena, εκεί όπου 3 χρόνια πριν είχαν παίξει για τo Hopman Cup και είχαν κερδίσει τον... Roger Federer.

"Σ' αυτό το γήπεδο είχαμε κερδίσει τον Roger (Federer) και την Belinda (Bencic), ήμασταν πολύ πιο νέοι τότε ήταν πολύ ξεχωριστό για εμάς. Ήμασταν πολύ φιλόδοξοι, όπως είμαστε και τώρα, ήταν μια πολύ ξεχωριστή στιγμή και είναι θαυμάσιο για εμάς που επιστρέψαμε σ' αυτό το γήπεδο", είπε η Σάκκαρη.

"Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος όταν θα έπαιζα στο Hopman Cup γιατί είχα ακούσει τα καλύτερα γι' αυτό το τουρνουά και είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα εδώ για να παίξω στη νέα έκδοση του United Cup, που θεωρώ πως είναι ένα πολύ ξεχωριστό τουρνουά και μπορώ να το βλέπω να συνεχίζεται για πολλά χρόνια ακόμα. Η παρουσία των Ελλήνων μας βοηθάει, απολαμβάνουμε να παίζουμε μπροστά τους, μας κάνει να αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας. Έχουμε παίξει αρκετά με τη Μαρία και είμαι ευγνώμων που μοιράζομαι μαζί της στιγμές σαν κι αυτές στο court, όχι μόνο για μας, αλλά και για την ανάπτυξη του ελληνικού τένις, για τα νέα παιδιά που μας βλέπουν και δυνητικά μπορούν να κάνουν κάτι αντίστοιχο στο μέλλον", συμπλήρωσε ο Τσιτσιπάς.

Στη συνέχεια Μαρία και Στέφανος ρωτήθηκαν για το ποιος είναι το αφεντικό στο court και η Μαρία έδειξε αμέσως τον Στέφανο.

"Δεν το έχουμε αποφασίσει αυτό ακόμα" είπε ο Στεφ.

"Έχω έναν παίκτη δίπλα μου που είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο", είπε με τη σειρά της η Μαρία, με τον Στέφανο να παρεμβαίνει: "Και εσύ το ίδιο!"

"Έχει μεγάλο σερβίς, ένα εκπληκτικό forehand το οποίο ζηλεύω, αλλά είναι 20 εκατοστά ψηλότερος, δεν μπορώ να έχω το forehand του", συνέχισε η Μαρία, με τον Στέφανο να παρεμβαίνει ξανά, λέγοντάς της: "Μη βάζεις όρια στον εαυτό σου."

"Απλά λέω την αλήθεια", πρόσθεσε η Μαρία. "Το παιχνίδι του είναι πολύ ξεχωριστό. Είμαι ευγνώμων γιατί μπορώ να μαθαίνω πράγματα από εκείνον. Πραγματικά ελπίζω να μπορώ να τον βοηθήσω έστω και λίγο, είναι θαυμάσιο να μοιράζομαι το court μαζί του."

Ο Στέφανος από την πλευρά του, πρόσθεσε: "Είναι το United Cup και όπως λέει και το όνομα είμαστε ίσοι και αυτή είναι η ομορφιά της διοργάνωσης. Ακολουθώ τη Μαρία, εκείνη έκανε το πρώτο βήμα στο tour και εγώ ακολούθησα πίσω της..."

Αυτή τη φορά η Μαρία πετάχτηκε: "Επειδή είσαι μικρότερος από μένα!" (γέλια)

"Είμαι νεότερος, αλλά έβλεπα τους αγώνες της στο κορυφαίο επίπεδο της WTA και μου έδωσε πολλή έμπνευση. Ξέρω πως ακούγεται κλισέ, αλλά με ενέπνευσε και ήθελα να κάνω το ίδιο. Τώρα προσπαθώ να κάνω backhand όπως τα δικά της, αλλά δεν είμαι καν κοντά σε αυτό. Βελτιωνόμαστε μαζί, συλλογικά."

Για το πολύ καλό κλίμα και την αλληλοστήριξη που υπάρχει στην ελληνική ομάδα, η Σάκκαρη είπε: "Έτσι είναι η ελληνική κουλτούρα. Πολλοί άνθρωποι, όλοι μαζί υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον και αυτό είναι το κλειδί για να πας μακριά σ' αυτό το τουρνουά. Θα προσπαθήσουμε το καλύτερο που μπορούμε και σίγουρα ήταν ένα καλό πρώτο βήμα."

Τέλος, για το αν η Team Greece θα κάνει κάτι ιδιαίτερο τις δυο επόμενες μέρες των γιορτών, που δεν έχει αγώνες, Μαρία και Στέφανος μας προσέφεραν άλλη μια απολαυστική στιχομυθία.

"Χθες μετά από πολλές μέρες καταφέραμε επιτέλους να κάνουμε κράτηση σε εστιατόριο. Δυο κρατήσεις στις επόμενες 4, ή μάλλον 5 μέρες", είπε η Σάκκαρη.

"Για τις επόμενες 4 μέρες", ρώτησε ο Στέφανος.

"5 μέρες", αποκρίθηκε η Μαρία.

"Στο ίδιο εστιατόριο;" αναρωτήθηκε ο Στέφανος.

"Όχι, όχι, όχι (γέλια). Σήμερα και για τις 3 Ιανουαρίου. Δεν μπορούμε να έχουμε άλλες μέρες (ελεύθερες)", απάντησε η Μαρία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots