Σάκκαρη και Τσιτσιπάς "υπέγραψαν" τον ελληνικό θρίαμβο! (vid)

 
Σάκκαρη και Τσιτσιπάς "υπέγραψαν" τον ελληνικό θρίαμβο! (vid)
tn team Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022 - 8:48

Η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσαν τον ελληνικό θρίαμβο στο πρώτο tie της Ελλάδας στο United Cup, κερδίζοντας το μικτό διπλό με 2-0 σετ για να διαμορφώσουν το τελικό 4-1 με τη Βουλγαρία.

Συνηθίζουν να συνεργάζονται πολύ καλά η Μαρία Σάκκαρη με τον Στέφανο Τσιτσιπά και αυτό έκαναν και σήμερα, για να κερδίσουν την Gergana Topalova και τον Adrian Andreev με 6-4, 6-4.

Ολοκλήρωσαν έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το tie της Ελλάδας με τη Βουλγαρία ενώ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ στο 4-1, "υπογράφοντας" μια ιστορική νίκη στην πρώτη συνάντηση της χώρας μας στο νεοσύστατο United Cup.

Τα δυο μεγάλα ονόματα της ελληνικής ομάδας, που είχαν κερδίσει και τις αναμετρήσεις τους στα μονά, είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στα δυο σετ, τα οποία θα μπορούσαν να κλείσουν ακόμα νωρίτερα.

Στο 1ο σετ είχαν προηγηθεί με 3-0 και με 5-1, αλλά οι Βούλγαροί μείωσαν σε 5-4, κάτι που δεν πτόησε τον Στέφανο, που με love service game βοήθησε την ελληνική ομάδα να φτάσει στο 6-4.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο 2ο σετ, στο οποίο τα δυο ελληνόπουλα είχαν προηγηθεί με 5-1 και είχαν μάλιστα και δυο match points για το 6-1. Οι Topalova και Andreev για μια ακόμα φορά αντιστάθηκαν σθεναρά και κατάφεραν να μείνουν στο παιχνίδι και να μειώσουν σε 5-4, τη δεύτερη φορά όμως που σέρβιραν για τη νίκη Τσιτσιπάς και Σάκκαρη, ο Στέφανος είχε άλλο ένα love service game.

Με το τελικό 4-1 η Ελλάδα έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στα νοκ άουτ του United Cup. Θα πρέπει να κερδίσει και το Βέλγιο, με το οποίο θα παίξει το διήμερο 2-3 Ιανουαρίου.

ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 4-1
Δέσποινα Παπαμιχαήλ - Isabella Shinikova 3-6, 6-4, 6-1
Στέφανος Τσιτσιπάς - Grigor Dimitrov 4-6, 6-2, 7-6 (4)
Μαρία Σάκκαρη - Viktoriya Tomova 6-3, 6-2
Μιχάλης Περβολαράκης - Dimitar Kuzmanov 1-6, 1-6
Σάκκαρη/Τσιτσιπάς - Topalova/Andreev 6-4, 6-4

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots