Σούπερ Swiatek έδωσε προβάδισμα στην Πολωνία (vids)

 
Σούπερ Swiatek έδωσε προβάδισμα στην Πολωνία (vids)
© Tennis Australia
tn team Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2022 - 10:42

Η Iga Swiatek πραγματοποίησε ιδανικό ξεκίνημα στη νέα σεζόν, επικρατώντας άνετα με 2-0 σετ τη Yulia Putintseva, για να κερδίσει τον πρώτο πόντο για την Πολωνία στο United Cup.

Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου και απόλυτη κυρίαρχος για το 2022, έδειξε με το καλημέρα στη νέα σεζόν πως ούτε φέτος θα είναι εύκολο να τη σταματήσουν οι υπόλοιπες παίκτριες του tour.

Με μια επιβλητική εμφάνιση, η 21χρονη Πολωνή τενίστρια επικράτησε της Putintseva με 6-1, 6-3 σε κάτι περισσότερο από μια ώρα αγώνα και έδωσε στην ομάδα της το προβάδισμα επί του Καζακστάν με 1-0.

Αφού έσωσε ένα break point στο 1ο game της αναμέτρησης, η Swiatek κυριάρχησε κατά κράτος στο 1ο σετ, στο οποίο κέρδισε 5 games στη σειρά και έφτασε εύκολα μέχρι το 6-1.

Στο 2ο σετ έκανε το break σχετικά νωρίς για να περάσει μπροστά με 3-2 και φρόντισε να μην απειληθεί σε κανένα σημείο το δικό της σερβίς, για να πάρει ελεγχόμενα αυτή τη νίκη. Είχε χαμένο break point για το 5-2 στο 7ο game και τελικά έκανε το double break στο 9ο game, για να κάνει το 6-3 και να βάλει τέλος στο ματς.

Η κορυφαία παίκτρια του κόσμου έβαλε μπροστά την Πολωνία απέναντι στο Καζακστάν για το Group B στο Μπρίσμπεϊν και σίγουρα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, έχοντας στο ρόστερ της και τον Hubert Hurkacz, που θα αγωνιστεί αύριο.

Για σήμερα οι αγώνες θα ολοκληρωθούν με τη μάχη μεταξύ των Νο.2 των δυο χωρών στους άνδρες. Για την Πολωνία δεν θα κατεβεί ο Kacper Zuk, όπως είχε αρχικά δηλωθεί, αλλά ο Daniel Michalski, Νο.260 στον κόσμο, που θα αντιμετωπίσει τον Timofey Skatov για το Καζακστάν, Νο.142 στον κόσμο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots