Indian Wells: Το πρόγραμμα των τελικών

 
Indian Wells: Το πρόγραμμα των τελικών
© BNP Paribas Open
tennisnews team Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023 - 10:05

Ολοκληρώνεται σήμερα το 1000άρι του Indian Wells, με τους τελικούς σε γυναίκες και άνδρες. Δείτε το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας.

Πρώτα θα γίνει ο τελικός του γυναικείου τουρνουά, που θα ξεκινήσει στις 22:00 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο ματς, έναν επαναληπτικό του τελικού του πρώτου Grand Slam της χρονιάς στο Australian Open, μεταξύ της Aryna Sabalenka και της Elena Rybakina.

Αμφότερες οι δυο παίκτριες βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, με την Sabalenka να έχει κερδίσει τις 18 από τις 19 αναμετρήσεις που έχει δώσει στη φετινή σεζόν και να διεκδικεί τον 5ο τίτλο της σε 1000άρι και τον 13ο συνολικά στην καριέρα της (12-8 σε τελικούς).

H Rybakina, η οποία κέρδισε την Παρασκευή για 2η φορά φέτος την Iga Swiatek, θα βρεθεί για 1η φορά σε τελικό WTA 1000 διοργάνωσης και θα διεκδικήσει τον 2ο σημαντικότερο τίτλο της, μετά το Wimbledon, και τον 4ο συνολικά στην καριέρα της (3-6 σε τελικούς).

Σε 4 αγώνες στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένου και του τελικού του Australian Open, η Sabalenka δεν έχει ηττηθεί ποτέ από την Rybakina.

Θα ακολουθήσει ο τελικός των ανδρών, μεταξύ του Carlos Alcaraz και του Daniil Medvedev, που θα αρχίσει μια ώρα μετά τα μεσάνυκτα. Ένας ιδανικός τελικός, μιας και πρόκειται για τους δυο καλύτερους παίκτες αυτή τη στιγμή στον κόσμο (δεδομένης και της απουσίας του Novak Djokovic), με τον Medvedev να έχει ένα σερί 19 διαδοχικών νικών και τον Alcaraz να έχει κερδίσει τα 13 από τα 14 ματς που έχει δώσει στο 2023.

Θα είναι μόλις η 2η συνάντηση των δυο τους, με την πρώτη να ήταν το καλοκαίρι του 2021 στο Wimbledon, όπου ο Medvedev είχε επικρατήσει άνετα με 3-0 σετ. Βεβαίως πολλά έχουν αλλάξει από τότε, με πολλές μεγάλες νίκες, ένα Grand Slam, 2 τίτλοι Masters και 4 περίπου μήνες στο Νο.1 του κόσμου, να έχουν μεσολαβήσει για τον Alcaraz.

Θα είναι ο 3ος τελικός σε Masters για τον 19χρονο, που είχε κερδίσει τους άλλους 2, σε Μαϊάμι και Μαδρίτη πέρσι. Συνολικά θα διεκδικήσει τον 8ο τίτλο της καριέρας του ο Ισπανός (7-3 σε τελικούς), ο οποίος με νίκη θα επιστρέψει και στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Για τον Medvedev θα είναι ο 7ος τελικός σε Masters τουρνουά και θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο του στην κατηγορία (4-2 σε τελικούς), ενώ συνολικά θα παίξει για 31η φορά σε τελικό και θα διεκδικήσει τον 19ο τίτλο του (18-12).

Το πρόγραμμα της Κυριακής (19/03):

Stadium 1:
22:00 Elena Rybakina [10] v. Aryna Sabalenka [2] Novasports 6HD
01:00 Carlos Alcaraz [1] v. Daniil Medvedev [5] COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots