Oύτε η Bencic στο Ρίο

 
Oύτε η Bencic στο Ρίο
Oύτε η Bencic στο Ρίο
tennisnews team Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 - 23:23

Η Belinda Bencic ήταν η τελευταία παίκτρια που αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο την ήδη αρκετά μεγάλη λίστα με τις απουσίες. Η 19χρονη Ελβετίδα ανέφερε στην ανακοίνωσή της πως έχει μείνει αρκετά πίσω στο πρόγραμμα αποκατάστασης και δε θα είναι έτοιμη για να αγωνιστεί σε δύο εβδομάδες.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ξεκινούν σε λιγότερο από δύο εβδομάδες και αυτό εμποδίζει την Belinda Bencic από το να πραγματοποιήσει την πρώτη της παρουσία σε αυτούς. Όπως ανέφερε στη δημοσίευσή της, η νεαρή Ελβετίδα πρωταθλήτρια έχει μείνει πίσω στο πρόγραμμα που εκτελεί για την αποκατάσταση της σωματικής της υγείας και δεν θα προλάβει να βρίσκεται σε αγωνιστικούς ρυθμούς έγκαιρα.

Η Bencic είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει τον αγώνα της για τον 2ο γύρο του Wimbledon (με τη Julia Boserup), εξαιτίας του τραυματισμού της στον καρπό που την ταλαιπωρεί τους τελευταίους μήνες και την ανάγκασε να χάσει το Roland Garros. Δεν ανέφερε τίποτα για τον ιό Ζίκα, την αιτία που πολλοί αθλητές επέλεξαν να προσπεράσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Η ανακοίνωση της Bencic:

"Με βαριά καρδιά, ανακοινώνω πως αποσύρομαι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτής της χρονιάς.

Παρόλο που έχω αναρρώσει από τον τραυματισμό μου στον καρπό και αγωνίστηκα στο Wimbledon, είμαι πίσω στο προπονητικό μου πρόγραμμα, επομένως δε θα αγωνιστώ στο Ρίο.

Θα χρησιμοποιήσω τις επόμενες εβδομάδες για να προετοιμαστώ κατάλληλα με την προπονήτριά μου, Melanie Molitor, και θα αγωνιστώ στο Cincinnati, στο New Haven και στο US Open.

Θα υποστηρίξω την ομάδα της Ελβετίας και τους υπόλοιπους τενίστες της χώρας, αλλά και τους υπόλοιπους Ελβετούς αθλητές που θα αγωνιστούν στο Ρίο. Θα τους ακολουθώ συνεχώς από την τηλεόραση."

Η Bencic δεν είναι το μοναδικό πλήγμα της ελβετικής αποστολής, αφού μόλις χθες, απέσυρε τη συμμετοχή του από το Ρίο και ο Roger Federer, ο οποίος θα έπαιζε σε μονά, διπλά και μεικτό. Την ίδια ώρα πάντως, η Timea Bacsinszky είναι ήδη στο Ρίο και απολαμβάνει από νωρίς την πρώτη της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots