Προκρίθηκαν με καθαρές νίκες Swiatek και Gauff (vids)

 
Προκρίθηκαν με καθαρές νίκες Swiatek και Gauff (vids)
© Darren Carroll / USTA
tn team Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 - 22:55

Δεν έχασαν σετ στις σημερινές τους αναμετρήσεις η Iga Swiatek και η Coco Gauff, που συνεχίζουν τις πορείες τους στο US Open.

Η Swiatek, Νο.1 στον κόσμο και υπερασπίστρια του τίτλου, επικράτησε της Daria Saville με 6-3, 6-4, σε 94 λεπτά.

Η Swiatek είχε κερδίσει τα 8 από τα 11 πρώτα games και είχε προηγηθεί με 6-3, 2-0, αλλά η Saville αντιστάθηκε σθεναρά και πάλεψε πολύ, κάνοντας την Πολωνή να δουλέψει σκληρά για να φτάσει στην πρόκριση.

Παρόλα αυτά στο τέλος η Swiatek πανηγύρισε άλλη μια straight sets νίκη και έκανε άλλο ένα βήμα για την υπεράσπιση του τίτλου της στη Νέα Υόρκη.

Στον 3ο γύρο η 22χρονη θα αντιμετωπίσει την προερχόμενη από τα προκριματικά, Kaja Juvan, που πήρε τη νίκη επί της Lauren Davis με 6-7 (3), 6-4, 6-3.

Ακάθεκτη συνεχίζει την πορεία της και η φορμαρισμένη Coco Gauff, η οποία απέκλεισε τη 16χρονη Mirra Andreeva με 6-3, 6-2.

Η 19χρονη Αμερικανίδα, προσφάτως πρωταθλήτρια στο Σινσινάτι, θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο την Elise Mertens, που επέστρεψε από σετ και break πίσω, έσβησε 2 match points στο tie-break και τελικά νίκησε την Danielle Collins με 3-6, 7-6 (7), 6-1.

Την καλή της πορεία συνεχίζει και η Karolina Muchova, που κέρδισε άνετα την Magdalena Frech με 6-3, 6-3. Στον 3ο γύρο η Τσέχα θα αντιμετωπίσει την Taylor Townsend, που έκανε μεγάλο ματς και έβγαλε εκτός τη Νο.19 του ταμπλό, Beatriz Haddad Maia, με 7-6 (1), 7-5.

Η Anna Karolina Schmiedlova και η Xin Wang θα αναμετρηθούν στον 3ο γύρο, έχοντας αμφότερες την ευκαιρία να περάσουν για 1η φορά στην τελική 16άδα του US Open. Η Schmiedlova κέρδισε τη Rebeka Masarova (που θυμίζουμε έβγαλε εκτός τη Μαρία Σάκκαρη) με 7-6 (0), 6-2, ενώ η Wang κέρδισε την Sara Sorribes Tormo με 5-7, 6-3, 6-4.

Τέλος, η Belinda Bencic έκανε το καθήκον της απέναντι στην qualifier Yuriko Miyazaki, την κέρδισε με 6-3, 6-3. Θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τη Lin Zhu, που απέκλεισε τη Victoria Azarenka με 6-3, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots