H Cirstea έβγαλε εκτός τη Rybakina (vid)

 
H Cirstea έβγαλε εκτός τη Rybakina (vid)
© USTA
tn team Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 - 10:13

Μια ακόμα μεγάλη στιγμή πρόσθεσε στην καλή της σεζόν η Sorana Cirstea, η οποία άφησε εκτός δεύτερης εβδομάδας στο US Open την Elena Rybakina. Στη 16άδα και η Coco Gauff.

Μετά από μια μάχη 2 ωρών και 48 λεπτών, η Sorana Cirstea κατόρθωσε να κερδίσει την Elena Rybakina με 6-3, 6-7 (6), 6-4 και να πάρει μια μεγάλη πρόκριση για τον 4ο γύρο του US Open.

Η Cirstea ήταν αισθητά καλύτερη σε όλο το 1ο σετ, αλλά η Rybakina πάλεψε πολύ σκληρά και κατάφερε να παρατείνει την αναμέτρηση σε 3ο. Στο 2ο σετ η Καζάκα είχε διπλό set point για το 7-5, αργότερα απώλεσε προβάδισμα με 4-0 και με 6-4 στο tie-break, αλλά δεν πτοήθηκε και τελικά κατάφερε να κλείσει το σετ στο 5ο της set point.

Στο 3ο σετ ωστόσο η Ρουμάνα έκανε την αντεπίθεσή της και με ένα καταπληκτικό ξεκίνημα "ξέφυγε" με 4-1. Δεν το έβαλε κάτω η Rybakina, που μείωσε σε 4-3 και σε 5-4, αλλά όταν σέρβιρε για την παραμονή της στο τουρνουά υπέστη νέο break, το 2ο συνεχόμενο, κι έτσι τελικά δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο ματς.

Η Cirstea, ημιφιναλίστ φέτος στο Μαϊάμι, προκρίθηκε στις "16" του US Open για 1η φορά στην καριέρα της, μετά από 17 διαδοχικές παρουσίες στο τουρνουά, 15 στο κυρίως ταμπλό και 2 στα προκριματικά!

Εκεί θα αντιμετωπίσει την Belinda Bencic, που βρήκε σθεναρή αντίσταση από τη Lin Zhu, αλλά κατάφερε να την κερδίσει με 7-6 (1), 2-6, 6-3.

Στον 4ο γύρο προκρίθηκε και η Coco Gauff, η οποία επίσης δυσκολεύτηκε και βρέθηκε πίσω με σετ απέναντι στην Elise Mertens, όμως κέρδισε 10 συνεχόμενα games μετά το 3-6, 2-3 και πήρε τη νίκη με 3-6, 6-3, 6-0.

Η 19χρονη Αμερικανίδα, πρωταθλήτρια στο Σινσινάτι πριν λίγες εβδομάδες, θα παίξει για μια θέση στα προημιτελικά με τη 2 φορές φιναλίστ, Caroline Wozniacki, που λίγες ώρες πριν είχε κερδίσει την Jennifer Brady.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots