Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων ο Παγδατής

 
Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων ο Παγδατής
Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων ο Παγδατής
tennisnews team Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016 - 21:04

Ο Μάρκος Παγδατής, είναι ο τελευταίος παίκτης που απέσυρε τη συμμετοχή του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Όπως εξήγησε στην ανακοίνωσή του, ο κορυφαίος Κύπριος τενίστας όλων των εποχών, δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό του και δε θα είναι σε θέση να αγωνιστεί σε 10 μέρες.

Η ανακοίνωση του Παγδατή:

"Tα νέα σχετικά με τον τραυματισμό μου στον αγκώνα φοβάμαι πως είναι άσχημα. Υπάρχει ακόμα πόνος και δεν πάει πουθενά. Είναι σαφές πως αν δεν είμαι στο 100% της φόρμας μου και υγιής για να αγωνιστώ, δε θα λάβω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί θα ήταν άδικο για τη χώρα μου αν δεν μπορούσα να τα δώσω όλα. Είναι τιμή μου που μου έχει ανατεθεί από την πατρίδα μου να την εκπροσωπήσω στο Ρίο το 2016, μαζί με άλλους συναθλητές μου. 

Ως εκ τούτου, με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνω την απόσυρσή μου από την Ολυμπιακή αποστολή της Κύπρου. Έχω ήδη ενημερώσει την Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου.

Εύχομαι στην ομάδα της Κύπρου τις καλύτερες επιτυχίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα τους στηρίξω όσο περισσότερο μπορώ.

Το σχέδιο για μένα τώρα είναι να συνεχίσω το πρόγραμμα της αποκατάστασής μου και ελπίζω πως θα μπορέσω να αγωνιστώ στα 3 τουρνουά των ΗΠΑ, με αποκορύφωμα το US Open. Ευχαριστώ όλους τους fans για την υποστήριξη!"

O Παγδατής έχει αγωνιστεί δυο φορές στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην Αθήνα το 2004, όπου πέτυχε μια νίκη και έφτασε μέχρι τον 2ο γύρο, καθώς και στο Λονδίνο το 2012, όπου είχε δυο νίκες και έφτασε μέχρι τον 3ο γύρο. Το 2012 ήταν και ο σημαιοφόρος της Κυπριακής αποστολής.

Αν όλα πάνε καλά στην αποθεραπεία του Μάρκου, ο 31χρονος Κύπριος πρωταθλητής θα επιστρέψει στη δράση στα μέσα του Αυγούστου, για το Cincinnati Masters. Την αμέσως επόμενη εβδομάδα θα αγωνιστεί στο Winston-Salem Open και στις αρχές του Σεπτεμβρίου στο US Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots