Έκαναν το πρώτο βήμα Serena και Kerber

 
Έκαναν το πρώτο βήμα Serena και Kerber
Έκαναν το πρώτο βήμα Serena και Kerber
tennisnews team Κυριακή, 07 Αυγούστου 2016 - 20:52

Οι δύο κορυφαίες της παγκόσμιας κατάταξης, Serena Williams και Angelique Kerber, έκαναν το πρώτο βήμα για μια καλή πορεία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κερδίζοντας στα δυο σετ τις Daria Gavrilova και Mariana Duque Marino αντίστοιχα. Με νίκη συνδύασε την πρώτη της εμφάνιση σε Ολυμπιακούς η Monica Puig.

Με "καθαρές" νίκες άνοιξαν τις υποχρεώσεις τους στο Ρίο ντε Τζανέιρο οι δύο κορυφαίες τενίστριες της παγκόσμιας κατάταξης, Serena Williams και Angelique Kerber. Οι δύο φιναλίστ του Australian Open και του Wimbledon φέτος, χρειάζονται από 4 νίκες για να συναντηθούν σε ακόμα έναν πολύ σπουδαίο τελικό στο 2016.

Η Serena Williams, η οποία υπερασπίζεται το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στο Λονδίνο πριν από 4 χρόνια, επιβλήθηκε της Daria Gavrilova με 6-4, 6-2, σε μια πρεμιέρα που έκρυβε παγίδες για την Αμερικανίδα, ιδιαίτερα με τους δυνατούς ανέμους, που δυσκόλεψαν την προσπάθειά της.

Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου προηγήθηκε με 5-2 στο 1ο σετ, η Gavrilova όμως μείωσε σε 5-4, κάνοντας ένα break με love στο σερβίς της Αμερικανίδας. Η απάντηση της τελευταίας ήρθε άμεσα και με ένα ακόμη break, η 34χρονη Serena έβαλε τέλος στο 1ο σετ με 6-4, πανηγυρίζοντας έντονα την κατάκτησή του.

Στο 2ο σετ η Serena ήταν απελευθερωμένη από το άγχος, πήρε ευκολότερους πόντους από τη γραμμή του σερβίς και δε δυσκολεύτηκε να φτάσει στο 6-2, έστω και αν έχασε τα πρώτα τρία match points που δημιούργησε στο 8ο game. Η Αμερικανίδα τελείωσε τον αγώνα με 27 winners και 37 αβίαστα λάθη, σε έναν 1ο γύρο που έδειξε μια νευρικότητα, αλλά δεν της στοίχισε.

Η Serena θα περιμένει την αναμέτρηση της Alize Cornet με την Johanna Larsson, για να μάθει ποια παίκτρια θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων, την Τρίτη.

Στον 2ο γύρο θα βρίσκεται και η Angelique Kerber, η οποία συνάντησε σθεναρή αντίσταση από τη Mariana Duque Marino, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να πανηγυρίσει μια straight sets νίκη, με 6-3, 7-5.

Η Γερμανίδα ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση, αλλά απώλεσε ένα γρήγορο προβάδισμα με break που είχε πάρει και χρειάστηκε να κερδίσει τα δυο τελευταία games στο 1ο σετ, για να μην μπει σε περιπέτειες και να το κατακτήσει με 6-3. Στο 2ο σετ η πρωταθλήτρια του Australian Open ήταν πίσω με 2-5, αλλά κέρδισε 5 διαδοχικά games και ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της, σε 1 ώρα και 37 λεπτά.

Η Kerber θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο την Eugenie Bouchard, σε μια πολύ δύσκολη αποστολή. Η νεαρή Καναδή είναι σε καλή κατάσταση και το απέδειξε με το καλημέρα στο Ρίο, επικρατώντας της Sloane Stephens με 6-3, 6-3, σε έναν από τους δυνατότερους αγώνες του 1ου γύρου.

Τέλος, στις "32" καλύτερες του Ρίο ντε Τζανέιρο προκρίθηκε και η Monica Puig, η οποία κέρδισε την Polona Hercog στο ντεμπούτο της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με 6-3, 6-2. Η 22χρονη Πορτορικανή θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια την φορμαρισμένη Ρωσίδα, Anastasia Pavlyuchenkova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots