Δεν θα είναι υποχρεωτικές οι συνεντεύξεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες

 
Naomi Osaka
Naomi Osaka © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021 - 14:45

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η οργανωτική επιτροπή "Τόκιο 2020", ανακοίνωσαν πως δεν θα είναι υποχρεωτικές οι συνεντεύξεις Τύπου των αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

H Naomi Osaka θα είναι σε θέση να αποφύγει τις συνεντεύξεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων εφόσον το επιθυμεί, καθώς η ΔΟΕ δείχνει και έμπρακτα την πλήρη στήριξή της στη Γιαπωνέζα τενίστρια.

"Ποτέ δεν υποχρεώσαμε αθλητή ή αθλήτρια να παρευρεθεί στις συνεντεύξεις Τύπου", επεσήμανε η ΔΟΕ, η οποία είχε εκδόσει ανακοίνωση στήριξης στην Osaka και κατά τη διάρκεια του Roland Garros.

"Δεν υπάρχουν ειδικές κυρώσεις για τη μη συμμετοχή αθλητών σε συνεντεύξεις Τύπου", πρόσθεσε εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής του "Τόκιο 2020", σε δηλώσεις του στη Kyodo News.

Θυμίζουμε πως η Osaka αποφάσισε να μην κάνει συνεντεύξεις Τύπου στο Roland Garros, όμως όταν απέφυγε την πρώτη τα 4 Grand Slams έβγαλαν μια κοινή ανακοίνωση, στην οποία προειδοποίησαν την αθλήτρια ότι αν συνεχίσει να το κάνει μπορεί να τιμωρηθεί ακόμα και με αποκλεισμό από μελλοντικά Slams.

Τότε η Osaka πήρε την απόφαση να αποσύρει τη συμμετοχή της από το Roland Garros, προκειμένου να μη χρειαστεί να δώσει άλλη συνέντευξη Τύπου, αλλά και να κάνει ένα μικρό διάλειμμα από το τένις, αφού δεν επέστρεψε για το γρασίδι. Όπως είχε γράψει και στην ανακοίνωσή της, από τότε που κέρδισε το πρώτο της Grand Slam στο US Open του 2018, περνάει μεγάλες περιόδους κατάθλιψης και μια τέτοια βίωνε και την περίοδο του Roland Garros.

Πρόσφατα άνθρωπος από την ομάδα της ενημέρωσε πως δε θα παίξει ούτε στο Wimbledon, θα είναι έτοιμη όμως να επιστρέψει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν στην πατρίδα της.

Η ITF, η οποία έχει την ευθύνη για το τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες, επίσης ενημέρωσε ότι οι συνεντεύξεις Τύπου δεν θα είναι υποχρεωτικές στο Τόκιο, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οι αθλητές και οι αθλήτριες θα είναι υποχρεωμένοι να περνούν από τη μικτή ζώνη για τις "flash interviews".

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots