Και επίσημα στους Ολυμπιακούς ο Nole

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Philippe Montigny/FFT
tn team Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 - 13:22

O Novak Djokovic ανακοίνωσε και επίσημα την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ακόμα ένας Σέρβος στην αποστολή για το Τόκιο, απέσυραν τις συμμετοχές τους 3 άλλοι Σέρβοι τενίστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το zurnal.rs, η ομοσπονδία τένις της Σερβίας έχει στείλει τη λίστα με τους παίκτες που θα αγωνιστούν στο Τόκιο στην Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας και σ' αυτή βρίσκεται και το όνομα του Djokovic.

Φυσικά, ο Djokovic δεν έκρυψε ποτέ την επιθυμία του να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μάλιστα στο Roland Garros είπε πως ο μεγάλος στόχος για φέτος είναι το golden Slam, ένα "άπιαστο" όνειρο για τους περισσότερους τενίστες.

Ο Novak είναι ο μόνος που έχει φτάσει τόσο κοντά την τελευταία δεκαετία και μάλιστα δυο φορές, κερδίζοντας τα δυο πρώτα Grand Slams σε μια χρονιά, το Australian Open και το Roland Garros. Την πρώτη φορά που το είχε κάνει ωστόσο, το 2016, είχε χάσει στον 3ο γύρο του Wimbledon. Επομένως, οι πιθανότητες φέτος να πλησιάσει ακόμα πιο κοντά στο golden Slam είναι σαφώς καλύτερες.

Δεν είναι ακόμα γνωστό αν ο Djokovic αγωνιστεί και σε άλλα ταμπλό στο Τόκιο, αν δηλαδή θα διεκδικήσει περισσότερα μετάλλια. Έχει πάντως τη δυνατότητα να το κάνει, καθώς στους Ολυμπιακούς θα αγωνιστούν ακόμα ο Miomir Kecmanovic και η Nina Stojanovic.

Στους άνδρες η Σερβία θα μπορούσε να έχει περισσότερες συμμετοχές, όμως αποφάσισαν να μην πάνε στο Τόκιο παρότι είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν, οι Dusan Lajovic, Filip Krajinovic και Laslo Djere.

Βεβαίως δεν θα είναι και οι ευκολότεροι Ολυμπιακοί Αγώνες, γι' αυτό και θα υπάρχουν αρκετές απουσίες, όχι μόνο για λόγους τραυματισμών. Το "bubble" που σκοπεύουν να δημιουργήσουν οι Ιάπωνες θα είναι το μεγαλύτερο που έχουμε δει σε κάποια αθλητική διοργάνωση μέχρι τώρα, καθώς θα αφορά πάνω από 10.000 ανθρώπους. Επομένως, και για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να μετατραπεί το ολυμπιακό χωριό σε εστία υπερμετάδοσης, τα μέτρα θα παραμείνουν αρκετά αυστηρά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots