Djokovic: "Θα παίξω στους Ολυμπιακούς επειδή είμαι πατριώτης"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Starsport
tennisnews team Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 - 16:14

Με πολλά πράγματα δεν είναι ευχαριστημένος ο Novak Djokovic στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως επέλεξε τελικά να πάει στο Τόκιο εξαιτίας της αγάπης του για τη Σερβία, ενώ όπως αποκάλυψε είχε και μια κουβέντα με την Blanka Vlasic, που τον βοήθησε στην απόφασή του.

"Θα παίξω στους Ολυμπιακούς επειδή είμαι πατριώτης, εξαιτίας των συναισθημάτων που έχω για τη Σερβία. Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με το γεγονός πως δεν θα υπάρξουν θεατές, αλλά και με άλλους περιορισμούς εξαιτίας του κορωνοϊού στην Ιαπωνία, όμως το να εκπροσωπείς τη χώρα σου στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι απαραίτητο", είπε ο Djokovic, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν αποχωρήσει για το Τόκιο.

Αμέσως μετά την κατάκτηση του Wimbledon, o Djokovic ήταν στο 50-50 για το Τόκιο, εκφράζοντας και τότε τη δυσαρέσκειά του με τους πολλούς περιορισμούς και το γεγονός πως δεν θα υπάρχουν θεατές στα γήπεδα. Τελικά πήρε την απόφαση να αγωνιστεί και σ' αυτή συνέβαλε και μια συζήτηση που είχε με την Κροάτισσα Blanka Vlasic, 2 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άλμα εις ύψος.

"Μίλησα πριν λίγες μέρες με την Blanka Vlasic και μου είπε πως στο τέλος, όλοι θα θυμούνται ποιοι κέρδισαν τα μετάλλια και όχι τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα κέρδισαν, ή αν υπήρχαν θεατές στις κερκίδες. Το να εκπροσωπείς τη χώρα σου σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένα ανίκητο συναίσθημα."

Μια πρωτιά σε Ολυμπιακούς, είναι η μόνη μεγάλη διάκριση που λείπει από τη συλλογή του Djokovic, που όχι μόνο έχει κερδίσει όλα τα Grand Slams, το ATP Finals και τα ATP Masters 1000 τουρνουά, αλλά το έχει κάνει και από τουλάχιστον 2 φορές! Επιπλέον, αν κατακτήσει το χρυσό φέτος, θα έχει κάνει ακόμα ένα μεγάλο βήμα προς το "Golden Slam", κάτι που μόνο η Steffi Graf έχει καταφέρει σε άνδρες και γυναίκες, το 1988, στη συνολική ιστορία του αθλήματος.

"Το πρόγραμμα είναι εξαντλητικό, αλλά έχω πολλή αυτοπεποίθηση απ' όλες τις νίκες που πέτυχα πρόσφατα. Δεν είναι κρυφό ότι θέλω το χρυσό μετάλλιο. Μετά το Τόκιο θα αρχίσω να σκέφτομαι το US Open. Αυτοί είναι οι δυο μεγάλοι στόχοι μου για το υπόλοιπο της σεζόν, όσο απαιτητικό και αν είναι. Είμαι γεμάτος αυτοπεποίθηση και ανυπομονώ να εκπροσωπήσω τη Σερβία με τον καλύτερο τρόπο που μπορώ να το κάνω."

Αν και αδιαφιλονίκητο φαβορί, ο Djokovic δεν σκοπεύει να υποτιμήσει κανέναν: "Μπορεί κάποιοι από τους κορυφαίους να λείπουν από εδώ, όμως αρκετοί παίκτες που θα παλέψουν για τα μετάλλια είναι εδώ: ο Medvedev, o Tσιτσιπάς, ο Zverev, είναι ανάμεσα στα φαβορί. Είναι μακρύς ο δρόμος και τα πάντα μπορούν να συμβούν."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots