Djokovic για Nadal: "Δεν υπάρχει καμία φιλία, είμαστε αντίπαλοι"

 
Djokovic για Nadal: "Δεν υπάρχει καμία φιλία, είμαστε αντίπαλοι"
© ITF Tennis
tn team Τρίτη, 30 Ιουλίου 2024 - 10:55

Ο Novak Djokovic ρωτήθηκε για τη σχέση του με τον Rafael Nadal και εξήγησε πως δεν πιστεύει στις φιλίες μεταξύ αντιπάλων.

"Δεν υπάρχει καμία φιλία. Είμαστε περισσότερο αντίπαλοι και συνάδελφοι. Είναι δύσκολο να είσαι κοντά. Υπάρχουν πολλά που δεν μπορούμε να μοιραστούμε. Σε αυτό το επίπεδο, δεν μπορείς να είσαι κοντά με τον αντίπαλό σου. Είμαστε πολύ καιρό σ' αυτό το άθλημα, ελπίζω πως στο μέλλον η σχέση μας θα είναι καλύτερη", είπε ο Djokovic στους Σέρβους δημοσιογράφους, μετά τη νίκη του με 6-1, 6-4 επί του Nadal.

Έπαιξαν για 60ή φορά αντίπαλοι οι Djokovic και Nadal, που μοιράζονται το μεγαλύτερο rivalry στην ιστορία του αθλήματος. Κατά πάσα πιθανότητα, ήταν και η τελευταία φορά που το είδαμε, τουλάχιστον σε επίσημη αναμέτρηση.

"Συνεχίζουμε. Θα δούμε αν θα έχουμε κι άλλους αγώνες σε μεγάλες διοργανώσεις. Αυτός, όπως και εγώ, θα επιλέγουμε τουρνουά από δω και πέρα. Δεν ξέρω πως νιώθει. Κανένα άλλο rivalry στο τένις δεν είχε 60 αγώνες. Είχαμε επικές μονομαχίες, τους μεγαλύτερους τελικούς στην ιστορία των Grand Slams. Η πρόκληση πάντα είναι μεγάλη απέναντί του και η αυτοπεποίθηση απαραίτητη. Του εύχομαι τα καλύτερα", σχολίασε ο Novak.

Όσο για το χθεσινό ματς, στο οποίο ήταν ξεκάθαρα καλύτερος: "Έκανα σχεδόν τέλειο ματς, έγινε λίγο περίπλοκο στο τέλος, αλλά ένιωσα καλά και με πολλή αυτοπεποίθηση. Ήθελα να είμαι επιθετικός, να τον κάνω να κινηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο."

Τέλος, για τη διαφορά στην ατμόσφαιρα του Philippe Chatrier ως έδρα των Ολυμπιακών Αγώνων, σε σχέση με το Roland Garros, είπε: "Αν έπρεπε να το συγκρίνω, θα έλεγα ότι τώρα είναι κάπως πιο έντονο, γιατί εκπροσωπείς τη χώρα σου. Το ενδιαφέρον γι' αυτόν τον αγώνα ήταν πολύ μεγάλο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots