O Musetti "εκθρόνισε" τον Zverev! (vid)

 
O Musetti "εκθρόνισε" τον Zverev! (vid)
© ITF Tennis
tn team Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2024 - 17:44

O Lorenzo Musetti άφησε εκτός ημιτελικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Alexander Zverev κι έτσι ο Γερμανός δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του!

Κάνοντας μεγάλη εμφάνιση, ο Lorenzo Musetti επιβλήθηκε του χρυσού Ολυμπιονίκη του Τοιο, Alexander Zverev, με 7-5, 7-5, για να πάρει μια πολύ σπουδαία πρόκριση για τα ημιτελικά των Ολυμπιακών του Παρισιού.

O 22χρονος Ιταλός κέρδισε τους 34 από τους 42 πόντους στα πρώτα του σερβίς και έσβησε τα 4 από τα 5 break points που αντιμετώπισε στο ματς, ενώ αξιοποίησε τις 3 από τις 4 δικές του ευκαιρίες, παίζοντας πολύ καλά στις πιο κρίσιμες στιγμές.

Ποτέ δεν βρέθηκε πίσω στο σκορ, αφού έκανε από νωρίς το break και προηγήθηκε με 2-0 στο 1ο σετ. Ο Zverev κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5, όταν ο Ιταλός σέρβιρε για το σετ, όμως, ο Musetti απάντησε άμεσα και με νέο break ανέκτησε τον έλεγχο στο 6-5, για να ολοκληρώσει τελικά το σετ στο 12ο game - όπου επέστρεψε από το 15-40.

Στο 2ο σετ ο Ιταλός είχε καλύτερα ποσοστά από τη γραμμή του σερβίς, δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο με break point και έκανε το μοναδικό break στο πολύ κρίσιμο 11ο game, για να περάσει μπροστά με 6-5. Με love service game διαμόρφωσε το τελικό 7-5 και έκλεισε το ματς σε 2 ώρες και 4 λεπτά.

Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ο Musetti θα έχει και 2η παρουσία σε πολύ μεγάλο ημιτελικό, μετά το Wimbledon, όπου ηττήθηκε στα ημιτελικά από τον Novak Djokovic.

Μπορεί να αντιμετωπίσει και αύριο τον Djokovic, ή τον Στέφανο Τσιτσιπά, με τον αγώνα τους να γίνεται αργότερα σήμερα, στις 20:00 ώρα Ελλάδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots