ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ! (pics+vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal
tennisnews team Κυριακή, 08 Ιουνίου 2014 - 19:43

Ο Rafael Nadal είναι και με τη βούλα ο απόλυτος κυρίαρχος του Roland Garros! O 28χρονος Ισπανός νίκησε με 3-6, 7-5, 6-2, 6-4 τον Novak Djokovic και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Γαλλικό Όπεν για 9η φορά στην καριέρα του, 5η συνεχόμενη και "έπιασε" τον Pete Sampras στους 14 Grand Slam τίτλους. Ο Rafa απέτρεψε για ακόμα μια φορά το Nole Slam και εξασφάλισε επάξια την παραμονή του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μετά από ακόμα ένα σπουδαίο ραντεβού των δυο κορυφαίων παικτών του κόσμου, ο Nadal κατάφερε να επιβληθεί του Djokovic με 3-1 σετ και να γράψει ιστορία, αφού από σήμερα είναι ο μοναδικός παίκτης σε ολόκληρη την ιστορία του τουρνουά - από το 1891 - που έχει 9 τρόπαια στο Roland Garros.

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον Rafa στο Γαλλικό Όπεν, όπου έχει 35 διαδοχικές νίκες και πλέον απειλεί το ρεκόρ του Bjorn Borg στο Wimbledon με 41 νίκες. Κανείς δεν είχε κερδίσει ποτέ το Roland Garros για 5 φορές στη σειρά, εκτός από τον Ισπανό, που έχει ρεκόρ 66 νίκες και μια ήττα σε 10 παρουσίες στο παριζιάνικο Grand Slam.

Ο Nadal κατάφερε επίσης αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει στη Μελβούρνη φέτος, να φτάσει δηλαδή το μυθικό ρεκόρ του Pete Sampras, με 14 Grand Slam τίτλους. Οι δυο τους πλέον μοιράζονται τη 2η θέση με τους περισσότερους Major τίτλους στην Open era και ο Ισπανός κυνηγάει πλέον μόνο τον Roger Federer, που βρίσκεται στα 17 Slams.

Στο σημερινό παιχνίδι ο Nadal μπήκε μουδιασμένα και έχασε το 1ο σετ από τον Djokovic, με 6-3. Ο Σέρβος πρωταθλητής ωστόσο δεν κατάφερε να διαχειριστεί το προβάδισμά του και ο καλός Rafa κέρδισε το 2ο σετ στις λεπτομέρειες, για να κυριαρχήσει στη συνέχεια. Ο Ισπανός τελείωσε το ματς με 44 winners, έχοντας έναν περισσότερο από τον Nole.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μετά από 3 ώρες και 41 λεπτά, ο Nadal έπεσε για ακόμα μια φορά στο κοκκινόχωμα του Philippe Chatrier, για να παναγυρίσει το 9ο κερδισμένο του Championship Point. Ο τρόπος που τελείωσε το παιχνίδι ήταν άδοξος και φτηνός για τον Djokovic, που "μηδένισε" την τεράστια προσπάθειά του με ένα διπλό λάθος, το 3ο του στο ματς.

Η τεράστια νίκη του Nadal εκτός από τα μυθικά ρεκόρ του σε επίπεδο Grand Slam, τον διατηρεί και στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης! Ο Rafa πέρασε πολλές δύσκολες στιγμές στη φετινή χωμάτινη σεζόν και όλα έδειχναν ότι δε θα τα καταφέρει, όμως την τερμάτισε με ακόμα έναν τίτλο στο παριζιάνικο Slam και θα παραμείνει στην κορυφή του κόσμου, για 139η εβδομάδα στην καριέρα του.

Αυτή ήταν η 23η νίκη του Nadal επί του Djokovic σε 42 αναμετρήσεις. Το ρεκόρ του πλέον είναι 23-19 και στο χώμα έγινε 14-4! Έχει στερήσει από τον Σέρβο 6 φορές το Roland Garros (6-0 στο Γαλλικό όπεν), που είναι το μοναδικό Grand Slam που λείπει από τη συλλογή του.

Πλέον οι δυο κορυφαίοι τενίστες του κόσμου αφήνουν τη γαλλική πρωτεύουσα ενόψει της προετοιμασίας τους για το γρασίδι. Ο Nadal, ο οποίος έγινε πλουσιότερος κατά 1.650.000 ευρώ, σίγουρα δικαιούται αλλά δεν έχει περιθώριο για κάποιες μέρες ρεπό, αφού θα ταξιδέψει απευθείας στο Halle για το Gerry Weber Open, το οποίο ξεκινάει αύριο. O Ισπανός θα παίξει κατευθείαν στον 2ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Dustin Brown και Andrey Kuznetsov.

Από την πλευρά του ο Djokovic δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις αυτή την εβδομάδα, ωστόσο θα ξεκινήσει πολύ σύντομα και αυτός την προετοιμασία του στο γρασίδι, ενόψει του Wimbledon που θα αρχίσει σε περίπου 15 μέρες. Ο Νοle θα αφήσει το Παρίσι πλουσιότερος κατά 825.000 ευρώ και οι 1200 βαθμοί που κέρδισε θα τον φέρουν πιο κοντά στην κορυφή και τον Nadal, σε απόσταση 170 βαθμών.

 

Simple Messieurs - Roland Garros 2014

 

Roland Garros 2014

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots