Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 6-2, 6-4 (vids)

 
Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 6-2, 6-4 (vids)
tennisnews team Κυριακή, 05 Ιουνίου 2016 - 15:42

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του μεγάλου τελικού του Roland Garros, ανάμεσα στον Novak Djokovic και στον Andy Murray. 

 

COURT PHILIPPE CHATRIER
ΜΟΝΟ ΑΝΔΡΩΝ - ΤΕΛΙΚΟΣ
 
Novak Djokovic (1)  3 6 6 6
  1 2 3 4
Andy Murray (2)  6 1 2 4

 

Ο Djokovic θα προσπαθήσει να γίνει ο 5ος παίκτης στην ιστορία της Open era που θα κάνει το career Grand Slam, καθώς και ο πρώτος μετά από 47 χρόνια και τον Rod Laver, που θα κερδίσει 4 συνεχόμενα Grand Slams!


O Murray θα προσπαθήσει να γίνει ο πρώτος Βρετανός μετά από 81 χρόνια, που θα κατακτήσει το Roland Garros. Τελευταίος ήταν ο Fred Perry, το 1935.


Η είσοδος των δύο πρωταθλητών στο Philippe Chatrier:


Ο Murray κέρδισε στη ρίψη του νομίσματος και επέλεξε να σερβίρει πρώτος.


1ο ΣΕΤ 


Πολύ δυνατό ξεκίνημα από τον Djokovic, που δεν έχασε ούτε έναν πόντο και "έσπασε" με επιβλητικό τρόπο το σερβίς του Βρετανού στο 1ο game του τελικού!


Αμέσως το break back από τον Murray, που με μια υπέροχη λόμπα ισοφάρισε σε 1-1.


Με ένα love service game, o Murray παίρνει το πρώτο του προβάδισμα στο ματς (2-1).


3ο συνεχόμενο κερδισμένο game από τον Murray, που κάνει και δεύτερο break στο σερβίς του Nole και φτάνει στο 3-1! Εντυπωσιακός ο Βρετανός σε αυτά τα πρώτα λεπτά του αγώνα.


Χάρη σε έναν άσο, τον δεύτερο στον αγώνα, ο Murray κρατάει το σερβίς του και πιστοποιεί το προβάδισμά του, φτάνοντας στο 4-1.


Έστω και δύσκολα, ο Djokovic κράτησε το σερβίς του και πήρε "ανάσα", μειώνοντας σε 4-2.


Από τρεις ισοπαλίες πέρασε το service game του Murray, που διατήρησε την ψυχραιμία του και έφτασε στο 5-2.


Άσος για τον Σέρβο, που μειώσει σε 5-3. Ο Murray θα σερβίρει για την κατάκτηση του 1ου σετ στο 9ο game.


Ο Murray θα κρατήσει για μια ακόμα φορά το σερβίς του, σε ένα game που υπήρξε έντονη διαφωνία του διαιτητή με τον Djokovic, εξαιτίας ενός δεύτερου σερβίς του Murray που είχε βρει για λίγο τη γραμμή. Ο Novak ήθελε επανάληψη του πόντου, ο διαιτητής όμως του εξήγησε ότι είχε χτυπήσει τη μπάλα πριν ακουστεί η απόφαση του επόπτη και καταλόγισε τον πόντο στον Βρετανό, για το 30-0.

Ο Murray στη συνέχεια προηγήθηκε με 40-0 και κράτησε το σερβίς του έστω και αν έχασε τα πρώτα δύο set points του, για να ολοκληρώσει το πρώτο σετ με 6-3.


2ο ΣΕΤ 


Ο Djokovic χρειάστηκε να σβήσει break point για να κρατήσει το σερβίς του στο εναρκτήριο game του 2ου σετ.


Πρώτος στο break και στο 2ο σετ ο Nole, που χάρη σε διπλό λάθος του Murray κάνει το 2-0.


To σερβίς βοηθάει τον Σέρβο να κάνει το 3-0 και πολύ γρήγορα να πάρει ένα αποφασιστικό προβάδισμα στο 2ο σετ.


"Ζωντανός" ο Murray, που επέστρεψε από το 15-40 και απέφυγε το 0-4, μειώνοντας σε 1-3 χάρη σε 4 συνεχόμενους κερδισμένους πόντους.


Συνεχίζει να έχει το πάνω χέρι στο σετ ο Djokovic και με άλλο ένα εύκολο κράτημα σερβίς φτάνει στο 4-1.


To double break θα έρθει τώρα για τον Djokovic, που προηγήθηκε και πάλι με 15-40 και αυτή τη φορά με έναν υπέροχο backhand winner θα κάνει το 5-1 και θα αγκαλιάσει το 2ο σετ.


Ο Djokovic επιβεβαιώσει την ανωτερότητά του σε αυτό το 2ο σετ, με ένα άλλο ένα εύκολο κράτημα σερβίς, που τον έφερε στο 6-1! Μόνο 33 λεπτά χρειάστηκε ο Νole για να πάρει αυτό το σετ.


Ενδιαφέρον στατιστικό: 


3ο ΣΕΤ 


Με ένα μεγάλο "come on" ανοίγει το 3ο σετ ο Murray, ο οποίος δεν απειλήθηκε με break point για πρώτη φορά μετά από το τελευταίο game του πρώτου σετ. 


Όμορφο forehand και ήδη 24 winners για τον Djokovic (10 περισσότερους από τον Murray), που ισοφαρίζει σε 1-1.


Μεγάλο λάθος από τον Murray κοντά στο φιλέ και ο Djokovic - που δείχνει ασταμάτητος αυτή τη στιγμή στο court - θα κάνει κι άλλο break και θα πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα στο 3ο σετ με 2-1.


Τρεις συνεχόμενοι πόντοι από το 15-30 και ο Djokovic ενισχύει το προβάδισμά του, για το 3-1. Δεν είναι ενθαρρυντική η γλώσσα του σώματος για τον Murray. 


Κι άλλο break για τον Djokovic, στο 4-1 το προβάδισμα του Σέρβου, που βρίσκεται πολύ κοντά και στο 3ο σετ.


Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω και σώζει 4 break points του Murray στο 6ο game, για να το πάρει και αυτό, "γράφοντας" το 5-1.


O Murray μειώνει σε 5-2, αλλά ο Djokovic θα σηκωθεί και θα σερβίρει για την κατάκτηση του 3ου σετ σε λίγο.


Ο Djokovic σέρβιρε επιτυχημένα για την κατάκτηση του 3ου σετ, έχει πλέον κερδίσει τα 12 από τα 15 τελευταία games του τελικού και ένα σετ τον χωρίζει από τη σπουδαιότερη διάκριση της καριέρας του!


4ο ΣΕΤ


Γρήγορο break και στο 4ο σετ για τον Djokovic, που το πιστεύει όσο ποτέ και δείχνει ότι πολύ δύσκολα θα χάσει αυτό τον τίτλο.


Άλλο ένα game για το Nole, το 14ο κερδισμένο στα 17 τελευταία, για να πιστοποιήσει το προβάδισμα με break. 


Δύσκολο game για τον Murray, που μένει "όρθιος" στο ματς, κρατώντας το σερβίς του για το 1-2. 


Με love service game θα φτάσει στο 3-1 ο Σέρβος, που είναι αποφασισμένος να τελειώσει αυτό το παιχνίδι.


Ο Murray συνεχίζει τη μεγάλη μάχη που δίνει για να κρατήσει μια επαφή με το σκορ. Αφού έσωσε κι άλλο break point, o 29χρονος Βρετανός μείωσε σε 2-3.


O Djokovic διώχνει και πάλι την πίεση από την πλευρά του πολύ γρήγορα, καθώς με δεύτερο συνεχόμενο love service game, σημειώνει το 4-2.


8 συνεχόμενοι πόντοι από τον Djokovic, 3ο love game στα 4 τελευταία games και ο Σέρβος έχοντας κάνει το 5-2, "αγκαλιάζει" την κούπα! 


Παράταση στην αγωνία από τον Murray, που για πρώτη φορά από το πρώτο σετ κάνει break και μειώσει σε 5-3. Θα σερβίρει για να παραμείνει στη διεκδίκηση του τίτλου ο Βρετανός.


Ο Μurray έκανε το καθήκον του, μειώνοντας κι άλλο, σε 5-4. Θα αναγκάσει τον Σέρβο αν σερβίρει ξανά για την κατάκτηση του τίτλου ο Βρετανός, που ψάχνει μια τρελή ανατροπή.


Δε χάνει την ψυχραιμία του ο Nole. Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου ήταν πίσω με 0-15 και έχασε δύο championships point στο 10ο game του 4ου σετ, αλλά ολοκλήρωσε τον γιγάντιο θρίαμβο στην τρίτη ευκαιρία του!

Ο NOVAK DJOKOVIC EINAI O NEOΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ROLAND GARROS!


To championship point και οι πανηγυρισμοί του Djokovic: 


Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots