THE "NOLE SLAM" (vids)

 
THE "NOLE SLAM" (vids)
tennisnews team Κυριακή, 05 Ιουνίου 2016 - 19:17

O Novak Djokovic είναι ο νέος πρωταθλητής του Roland Garros! O κορυφαίος τενίστας του κόσμου κέρδισε τον Andy Murray με 3-1 σετ στον τελικό του παρισινού major, για να γίνει ο τρίτος άνθρωπος στην ιστορία που κερδίζει 4 Grand Slams στη σειρά, καθώς και ο 5ος στην ιστορία της open era, που συμπληρώνει το Grand Slam καριέρας!

Ο Novak Djokovic κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο του τίτλο στο Roland Garros και για μια ακόμα φορά γράφει ιστορία! Ο Σέρβος σήκωσε στον ουρανό του Παρισιού το μοναδικό μεγάλο τίτλο που έλειπε από τη συλλογή του, το μοναδικό τρόπαιο που μέχρι πριν από λίγα λεπτά, τον εμπόδιζε από το να μπει στη συζήτηση του "GOAT" (Greatest of all Time).

Στην 3η του διαδοχική παρουσία στον τελικό του δεύτερου major της χρονιάς - και στην 4η συνολικά - ο Novak Djokovic επιβλήθηκε του Andy Murray με 3-6, 6-1, 6-2, 6-4 και έγινε ο νέος πρωταθλητής του αρχαιότερου χωμάτινου τουρνουά στον κόσμο, συμπληρώνοντας το Grand Slam καριέρας.

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

Έγινε ο 5ος παίκτης στην ιστορία της Open era που έκανε το career Grand Slam, μετά από τους Rod Laver (1969), Andre Agassi (1999), Roger Federer (2009) και Rafael Nadal (2010). Συνολικά, άλλοι 3 παίκτες έχουν κάνει το career Grand Slam στο ανδρικό τένις, οι Fred Perry (1935), Don Budge (1938) και Roy Emerson (1964).

Ένα ακόμα σπουδαιότερο ρεκόρ, είναι το 4ο διαδοχικό κερδισμένο Slam του Nole, που έγινε μόλις ο 3ος άνθρωπος στα 139 χρόνια της ιστορίας των Grand Slams που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Πρώτος ήταν ο Αμερικανός Budge (1938) και δεύτερος ο Αυστραλός Laver (1969). Ο Laver ήταν ο μοναδικός πριν από τον Novak που το είχε πετύχει στην open era.

Ο Djokovic, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού τένις, που έφτασε τις 28 διαδοχικές νίκες σε Grand Slam διοργανώσεις!

Αυτός ήταν ο 12ος Grand Slam τίτλος για τον Σέρβο, που ξεπέρασε τον Bjorn Borg και "φιγουράρει" μόνος στην 4η θέση της Open era, πίσω από τους Roger Federer (17), Pete Sampras (14) και Rafael Nadal (14).

Συνολικά στην καριέρα του έφτασε τους 65 τίτλους, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε τελικούς στο 65-27 (92 τελικοί). Ξεπέρασε τους Borg και Sampras και του ανήκει πλέον η 7η θέση στην open era, πίσω από τους Jimmy Connors (109), Ivan Lendl (94), Federer (88), John McEnroe (77), Laver (74) και Nadal (69).

Ο Djokovic έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Παρά την απώλεια του πρώτου σετ από τον εξαιρετικό Murray, ο Σέρβος ήταν πολύ ανεβασμένος στα υπόλοιπα σετ και κυριάρχησε απολύτως στο court, για να πάρει σχετικά εύκολα και τα τρία σετ που ακολούθησαν, πανηγυρίζοντας τη σπουδαιότερη διάκριση της μέχρι στιγμής καριέρας του.

Ο Murray ήταν εκπληκτικός στο εναρκτήριο σετ, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα έδειχνε να έχει ξεμείνει από δυνάμεις, με αποτέλεσμα να μην έχει την ευκαιρία να κοιτάξει στα μάτια τον αντίπαλό του, σε κανένα από τα τρία τελευταία σετ.

Ο Βρετανός είχε δώσει 5 περισσότερα σετ από τον Djokovic σε αυτό το τουρνουά, καθώς είχε χρειαστεί 5 σετ και στους δύο πρώτους αγώνες του στο τουρνουά, απέναντι στους Radek Stepanek και Mathias Bourgue, ενώ είχε από ένα χαμένο σετ απέναντι στους Richard Gasquet και Stan Wawrinka, στα προημιτελικά και στα ημιτελικά αντίστοιχα.

Αντίθετα, ο Nole είχε μόνο ένα χαμένο σετ στην πορεία του μέχρι τον τελικό, απέναντι στον Roberto Bautista Agut στον 4ο γύρο. Ο Σέρβος τελείωσε τον αγώνα με 41 winners, 18 περισσότερους από τον Murray, που είχε 23. Το Νο. 1 του κόσμου είχε επίσης 2 λιγότερα λάθη από τον Βρετανό, 37 έναντι 39.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

Ο Murray έχασε για 8η φορά την ευκαιρία να κερδίσει Grand Slam τίτλο, αφού πλέον το ρεκόρ του σε major τελικούς είναι 2-8. Έγινε πάντως ο πρώτος Βρετανός που αγωνίστηκε στον τελικό του Roland Garros μετά από 79 χρόνια και τον Bunny Austin (1937), καθώς και ο 10ος παίκτης στην open era που έχει παίξει σε όλους τους major τελικούς.

Με την κατάκτηση του Roland Garros, o Nole θα γίνει πλουσιότερος κατά 2 εκατομμύρια ευρώ! Είχε εξασφαλίσει με τη συμμετοχή του στα προημιτελικά το ότι θα γινόταν ο πρώτος παίκτης που θα ξεπερνούσε το "φράγμα" των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά με την τεράστια επιταγή που κέρδισε στο Παρίσι, τα χρηματικά του έπαθλα από το τένις θα φτάσουν στο σύνολό τους τα 101,3 εκατομμύρια δολάρια!

Κέρδισε επίσης 800 καθαρούς βαθμούς (2.000 συνολικά), χάρη στους οποίους θα φτάσει στους 16.950. Τη Δευτέρα θα έχει 8.035 περισσότερους βαθμούς από τον Andy Murray, που με την πρώτη του συμμετοχή στον τελικό του Roland Garros, θα φτάσει τους 8.915 βαθμούς και θα γίνει πλουσιότερος κατά ένα εκατομμύριο ευρώ.

Simple Messieurs - Roland Garros 2016

 

Roland Garros 2016

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots