Αποβλήθηκε από το Roland Garros o Verdasco

 
Fernando Verdasco
Fernando Verdasco Instagram (@ferverdasco)
tennisnews team Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 - 0:28

Για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια θα απουσιάσει από το Roland Garros o Fernando Verdasco, εξαιτίας του αυστηρού πρωτοκόλλου του Roland Garros για τον Covid-19. Οργισμένος δήλωσε ο Ισπανός, σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ανακοίνωση.

Όπως είχε συμβεί και στον Damir Dzumhur - με τον προπονητή του Petar Popovic - o Fernando Verdasco δε θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στο φετινό Roland Garros, επειδή παλιότερα πέρασε κορωνοϊό και παρά το γεγονός ότι είχε αρκετά αρνητικά τεστ τις προηγούμενες εβδομάδες, ένα θετικό τεστ στο Παρίσι του στερεί τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο χωμάτινο major.

Όπως έχει σημειωθεί ακόμα και από τον επικεφαλή γιατρό της διοργάνωσης, Dr. Bernard Montalvan, για κάποιον που έχει περάσει τον ιό σχετικά πρόσφατα, είναι πιθανό κάποια τεστ να βγαίνουν θετικά και λίγο καιρό αργότερα, καθώς κάποια εργαστήρια εντοπίζουν σε κάποια δείγματα ίχνη του ιού. Αποκλείεται ωστόσο να είναι σε θέση να τον μεταδώσει.

Σε μια οργισμένη ανακοίνωση ο Fernando Verdasco εξήγησε τα πράγματα όπως έγιναν και πως αναγκάστηκε να αποσύρει τη συμμετοχή του από το παρισινό Grand Slam. Αξίζει να σημειωθεί πως θα είναι η πρώτη φορά που δε θα παίξει από το 2002, καθώς δεν είχε απουσιάσει καμιά φορά το τουρνουά από το 2003, όταν και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του.

Η ανακοίνωση του Verdasco:

"Αυτή τη χρονιά δε θα μπορέσω να αγωνιστώ στο Roland Garros, με μεγάλη μου λύπη και απογοήτευση. Τον Αυγούστο πέρασα τον Covid-19 χωρίς να έχω συμπτώματα. Ακολούθησα όλους τους κανόνες τις καραντίνας και επέστρεψα στη ρουτίνα μου όταν πήρα δυο συνεχόμενα αρνητικά PCR τεστ.

Από τότε, έχω κάνει πολλά τεστ και όλα ήταν αρνητικά, συμπεριλαμβανομένου και του τεστ του Masters της Ρώμης. Βγήκα αρνητικός ξανά πριν λίγες μέρες, πριν πάω στο Αμβούργο, αλλά τελικά αποφάσισα να μην παίξω για να αφοσιωθώ στην προετοιμασία μου για το Roland Garros.

Η ομάδα μου και η οικογένειά μου ταξίδεψε στο Παρίσι την Τρίτη και κάναμε όλοι ξανά το PCR τεστ. Όλοι ήταν αρνητικοί, εκτός από εμένα. Εξήγησα την ιστορία μου και την κατάστασή μου και διεκδίκησα να κάνω ακόμα ένα τεστ, ειδικά αφού είδα ότι συνέβησαν παρόμοια πράγματα και σε άλλους παίκτες. Η διοργάνωση του Roland Garros το αρνήθηκε, παρόλες αυτές τις συνθήκες και παρόλο που υπήρχαν αρκετές ημέρες πριν από την κλήρωση. Παρόλα αυτά λοιπόν, αποβλήθηκα!

Χθες έκανα δυο ακόμα PCR τεστ μόνος μου, σε διαφορετικά εργαστήρια για μεγαλύτερη σιγουριά. Σήμερα όλα βγήκαν αρνητικά για τον Covid-19.

Αυτό μπορούσε να γίνει σε κάθε παίκτη και σε κάθε ομάδα, οπότε κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να μας αφήνουν να κάνουμε νέα τεστ τουλάχιστον, για να αποφεύγουμε τους αποκλεισμούς και να παρέχουμε περισσότερη ασφάλεια στους παίκτες. Αν υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνουν επαναληπτικά τεστ, δε θα έπρεπε να μας τα αρνούνται.

Θέλω να επικοινωνήσω την ολοκληρωτική μου απογοήτευση και την οργή μου προς τη διοργάνωση του Roland Garros, που μου στέρησε το δικαίωμα να συμμετέχω σ' αυτό το σπουδαίο τουρνουά, χωρίς καν να έχω την ευκαιρία για ένα νέο τεστ, με ένα νέο δείγμα, που θα επιβεβαίωνε ότι το αποτέλεσμα του πρώτου τεστ ήταν λανθασμένο."

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots