ATP
Verdasco: "Αν ήμουν σήμερα στο Νο.7 θα μπορούσα να κερδίσω Grand Slam"

 
Verdasco: "Αν ήμουν σήμερα στο Νο.7 θα μπορούσα να κερδίσω Grand Slam"
© Samer Alrejjal
tn team Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 - 15:14

O Fernando Verdasco είχε την ατυχία να ανήκει στην ίδια γενιά με τους Big 4 και εξηγεί πως αν βρισκόταν σήμερα στην καλύτερή του φάση σωματικά, θα ήταν σε θέση να διεκδικεί Grand Slam τίτλους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Ubitennis, σήμερα είναι ευκολότερο για έναν παίκτη που μπορεί να βρεθεί στο Νο.7 να κάνει το βήμα παραπάνω μέσω ενός Grand Slam τίτλου. Αυτό στη δική του εποχή ήταν αδύνατο, αφού οι Big 4 μονοπωλούσαν σε όλα τα μεγάλα τουρνουά.

"Είναι πολυ διαφορετικά σήμερα. Όταν εγώ έφτασα στο Νο.7 του κόσμου, τότε οι 4 πρώτοι της κατάταξης κερδίζαν σε όλα τα τουρνουά που έπαιζαν. Ήταν πρακτικά αδύνατο για τους άλλους παίκτες να κερδίσουν ένα Slam ή έναν μεγάλο τίτλο. Μόνο ο Cilic, o Del Potro και ο Wawrinka κατάφεραν να κερδίσουν Grand Slam εκείνη την περίοδο. Μέσα σε 20 χρόνια και σε 80 Grand Slams διοργανώσεις, συνέβη μόνο 3-4 φορές", εξήγησε ο Verdascο, ημιφιναλίστ στο Australian Open το 2009.

"Θα προτιμούσα να ήμουν σήμερα στα καλύτερά μου και στο Νο.7 του κόσμου, απ' ότι τότε. Τώρα σίγουρα υπάρχει περισσότερος χώρος. Ο Roger έχει αποσυρθεί, ο Murray δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με 10 χρόνια πριν, ο Rafa δυστυχώς αντιμετωπίζει τραυματισμούς. Αυτός που βρίσκεται σήμερα στο Νο.7, έχει ξεκάθαρα πραγματική ευκαιρία να κερδίσει έναν μεγάλο τίτλο. Στη δική μου εποχή δεν ήταν δυνατό", πρόσθεσε ο 39χρονος Ισπανός.

Όσο για τα μελλοντικά του πλάνα, ανέφερε: "Ευτυχώς έχω πάρει 2 wild cards, μια για το Delray Beach την ερχόμενη εβδομάδα και μια για την Ντόχα την επόμενη. Ελπίζω να μην έχω κάποιο θέμα με τον αγκώνα μου, για να μπορέσω τουλάχιστον να παίξω σ' αυτά τα 2 τουρνουά. Όσο για τον Μάρτιο, δεν έχω ιδέα αν θα παίξω στο Ντουμπάι στη συνέχεια, ή αν θα επιστρέψω στο Indian Wells και το Μαϊάμι. Αν δεν νιώθω τόσο καλά μπορεί να προσπεράσω το Ντουμπάι και να παίξω κατευθείαν στο Sunshine Double. Όλα θα εξαρτηθούν από την κατάστασή μου και το πως θα ανταποκριθεί το σώμα μου στα δυο επόμενα τουρνουά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots