2η "καθαρή" νίκη για Thiem

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem Eurosport
tennisnews team Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 - 18:09

O Dominic Thiem υπερκέρασε και το εμπόδιο του Jack Sock χωρίς να απωλέσει σετ, για να προκριθεί στους "32" καλύτερους του Roland Garros.

Ο φιναλίστ των δυο τελευταίων χρόνων του Roland Garros και πρωταθλητής του US Open, Dominic Thiem, επιβλήθηκε του Jack Sock με 6-1, 6-3, 7-6 (6) σε κάτι λιγότερο από 2,5 ώρες, για να πάρει την πρόκριση για τον 3ο γύρο του παρισινού Grand Slam.

Ο 27χρονος Αυστριακός, Νο.3 στο ταμπλό, έπαιξε και σήμερα πολύ καλό τένις, για να τελειώσει τον αγώνα του με 28 winners και 24 αβίαστα λάθη. Κατάφερε να μπει στον 3ο γύρο χωρίς να χάσει σετ απέναντι σε δυο δυνατούς παίκτες, καθώς θυμίζουμε πως στην πρεμιέρα του είχε κερδίσει επίσης με straight sets τον Marin Cilic.

Στα πρώτα δυο σετ η υπεροχή του Thiem ήταν ξεκάθαρη, με τον Αυστριακό να χάνει μόνο ένα game στο 1ο σετ και να κάνει break προς το τέλος του 2ου σετ, στο οποίο δεν κινδύνεψε με break point, για να το κερδίσει με 6-3.

Στο 3ο σετ αν και προηγήθηκε 2 φορές με break, στο 2-1 και στο 4-3, ο Sock του έκανε πιο δύσκολη τη ζωή, απαντώντας και τις δυο φορές με break, για να ισοφαρίσει σε 2-2 και σε 4-4 αντίστοιχα. Στο tie-break μάλιστα ο Αμερικανός είχε την ευκαιρία του να πάρει το σετ, αλλά ο Thiem εσβησε 3 set points στη σειρά και από το 3-6 έφτασε στο 8-6, για να το κερδίσει και να "κλειδώσει" τη νίκη του πριν τα πράγματα γίνουν επικίνδυνα.

Ο Thiem θα περιμένει την αναμέτρηση του Casper Ruud με τον Tommy Paul, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση του χωμάτινου Grand Slam.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots