Trevisan, η επόμενη για Σάκκαρη

 
Martina Trevisan
Martina Trevisan Eurosport
tennisnews team Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 - 22:40

Κάνοντας το τουρνουά της ζωής της, η Martina Trevisan απέκλεισε και την Coco Gauff για να μπει στον 3ο γύρο του Roland Garros, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μαρία Σάκκαρη.

Η Trevisan έδωσε συνέχεια στην τρομερή πορεία της στον φετινό Roland Garros, αποκλείοντας την Gauff με μια μεγάλη ανατροπή, 4-6, 6-2, 7-5.

Στα 26 της χρόνια, η Ιταλίδα κάνει αναμφίβολα το τουρνουά της ζωής της, αφού για πρώτη φορά κέρδισε αγώνα σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης αυτή την εβδομάδα, στον 1ο γύρο με την Camila Giorgi, και τώρα μπήκε και στον 3ο γύρο. Όλα αυτά ενώ βρίσκεται στο Νο.159 της παγκόσμιας κατάταξης, με career high το Νο.144.

O αγώνας με την Gauff ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την Ιταλίδα, που βρέθηκε πίσω με 0-4 και παρά την αντεπίθεσή της και τη μείωση του σκορ σε 4-5, έχασε τελικά το 1ο σετ με 6-4.

Έμεινε πίσω με break μετά το πρώτο game του 2ου σετ, αντεπιτέθηκε όμως και κέρδισε τα 6 από τα 7 επόμενα games, για να το κατακτήσει με 6-2 και να αλλάξει τα δεδομένα.

Και στο 3ο σετ βρέθηκε πίσω με break, στο 2-3, αλλά απάντησε άμεσα και έκανε και δεύτερο διαδοχικό break για να περάσει μπροστά με 5-3, έχοντας την ευκαιρία να σερβίρει για το ματς. Η 16χρονη Αμερικανίδα κατάφερε να δώσει παράταση στο σετ και να ισοφαρίσει σε 5-5, στο 12o game όμως έκανε ένα κακό game από τη γραμμή του σερβίς και η Trevisan έκανε νέο break για το 7-5 και την πολύ μεγάλη νίκη.

Θα είναι η πρώτη φορά που θα συναντηθούν Σάκκαρη και Trevisan, παρά το γεγονός πως είναι πολύ κοντά οι ηλικίες τους. Και για τις δυο θα είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας. Για την Ιταλίδα προφανώς θα είναι ο σημαντικότερος που έχει δώσει στην καριέρα της μέχρι τώρα, ενώ η Σάκκαρη έχει μπροστά της μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να προκριθεί για 1η φορά στην καριέρα της στην τελική 16άδα και στη δεύτερη εβδομάδα του Roland Garros.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots