Έξω ο Wawrinka - στους "16" ο Gaston (vid)

 
Hugo Gaston
Hugo Gaston Eurosport
tennisnews team Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020 - 20:11

Ο 20χρονος Hugo Gaston, Νο.239 στον κόσμο, έβγαλε εκτός Roland Garros τον Stan Wawrinka στα 5 σετ και θα συνεχίσει την παραμυθένια πορεία του στους "16" του Παρισιού!

O Hugo Gaston, ο οποίος μπήκε με wild card στο Roland Garros από το Νο.239, πρόσθεσε ακόμα μια σπουδαία νίκη γι' αυτή την εβδομάδα στο ενεργητικό του, αναμφίβολα τη σημαντικότερη της έως τώρα καριέρα του.

Ο νεαρός Γάλλος επικράτησε του Stan Wawrinka με 2-6, 6-3, 6-3, 4-6, 6-0 και προκρίθηκε στους "16" του παρισινού Grand Slam. Δεν είχε καμιά νίκη ούτε σε Grand Slam, ούτε σε ΑΤΡ διοργάνωση, πριν από αυτή την εβδομάδα, στην οποία μέχρι τώρα έχει κερδίσει ακόμα τους Maxime Janvier και Yoshihito Nishioka.

Στο σημερινό παιχνίδι δεν είχε τίποτα να χάσει και αυτό φάνηκε και στο court, καθώς έπαιξε ελεύθερα σε όλο το ματς. Παρά το γεγονός πως έχασε τα 4 τελευταία games του 1ου σετ, έκανε μια αντεπίθεση διαρκείας και κέρδισε τα δυο επόμενα σετ, με το 3ο να διακόπτεται στο 2-2 και λόγω βροχής για αρκετή ώρα.

Ο Wawrinka προσπάθησε να αντιδράσει και προηγήθηκε με 3-0 στο 4ο σετ, ωστόσο ο Gaston συνέχισε να τον ταλαιπωρεί, μειώνοντας σε 3-2 και αργότερα ισοφαρίζοντας σε 4-4. Ο έμπειρος Ελβετός, πρωταθλητής στο Παρίσι το 2015, έκανε ένα ακόμα break στο 10ο game και έκλεισε το σετ με 6-4.

Στο 5ο σετ ωστόσο φάνηκε να μην έχει τόση ενέργεια και ο 20χρονος ολοκλήρωσε τον πολύ μεγάλο θρίαμβό του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ένα bagel, κερδίζοντας 6 games στη σειρά.

Στον 4ο γύρο του Roland Garros o Gaston θα αντιμετωπίσει ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, τον Dominic Thiem, που δεν έχει χάσει ακόμα σετ στο τουρνουά και σήμερα επιβλήθηκε του Casper Ruud με 6-4, 6-3, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots