Και τώρα Khachanov! (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Cédric Lecocq / FFT
tennisnews team Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2020 - 21:43

O Novak Djokovic όπως αναμενόταν ξεπέρασε πολύ εύκολα το εμπόδιο του Daniel Elahi Galan και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Roland Garros, όπου αναμένεται να δώσει ένα πιο δυνατό τεστ ενάντια στον Karen Khachanov.

Αν και χρειάστηκε να μείνει κάτι παραπάνω από δυο ώρες στο Philippe Chatrier, o Novak Djokovic δεν απειλήθηκε καθόλου από τον Daniel Elahi Galan και πήρε όπως αναμενόταν μια πολύ άνετη πρόκριση για τον 4ο γύρο του Roland Garros.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου συνέτριψε τον Κολομβιανό με 6-0, 6-3, 6-2, σε έναν αγώνα που ξεκίνησε με ψιλόβροχο και ανοιχτή την οροφή στο Chatrier και ολοκληρώθηκε κάτω από κλειστή οροφή.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ξεπέρασε τις 2 ώρες, με τον Djokovic να μην είναι καθόλου ευχαριστημένος με το γεγονός πως έπαιξε τόση ώρα με ανοιχτή την οροφή, κάτι που επεσήμανε και στον διαιτητή.

Η διοργάνωση άργησε να πάρει την απόφαση να κλείσει την οροφή, κάτι που έγινε τελικά στο ξεκίνημα του 2ου σετ, όταν η βροχή είχε δυναμώσει αρκετά και η επιφάνεια έγινε επικίνδυνα γλιστερή. Την απόφαση μάλιστα ώθησε ένα γλίστρημα του Galan, που ανάγκασε τον διαιτητή να διακόψει αμέσως το παιχνίδι, παρόλο που δεν είχε ολοκληρωθεί το game.

Αγωνιστικά ο Djokovic δε συνάντησε αντίσταση, για να φτάσει στην 34η νίκη του για φέτος. Έκανε κάποια αχρείαστα λάθη ο Σέρβος, με το παιχνίδι προφανώς να μην τον βοηθάει ιδιαίτερα να βρει καλό ρυθμό, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλός, πετυχαίνοντας 38 winners και κάνοντας 28 αβίαστα λάθη. Κυρίως ανέβαζε το επίπεδό του όποτε χρειαζόταν, για να σβήσει και τα 5 break points του αντιπάλου του και να αξιοποιήσει τα 7 από τα 11 δικά του.

Μετά από τρεις πολύ εύκολες νίκες, ο Djokovic αναμένεται να παίξει με έναν πιο δυνατό αντίπαλο στον 4ο γύρο, όπου θα δώσει ουσιαστικά και το πρώτο του τεστ στο τουρνουά. Ο λόγος για τον Karen Khachanov, No.15 στο ταμπλό, που κέρδισε τον Χιλιανό Cristian Garin με 6-2, 3-6, 6-4, 6-2 και προκρίθηκε για 2η διαδοχική χρονιά στους "16" του Roland Garros.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots