Ακόμα "ζωντανός" ο Thiem (vids)

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem Philippe Montigny / FFT
tennisnews team Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2020 - 21:17

O Dominic Thiem τα βρήκε σκούρα απέναντι στον ταλαντούχο και εντυπωσιακό Hugo Gaston, αλλά "επιβίωσε" στο 5ο σετ και θα είναι στα προημιτελικά του Roland Garros.

Ο Dominic Thiem προηγήθηκε με 2-0 σετ και όλα έδειχναν ότι θα πάρει ακόμα μια σχετικά άνετη νίκη στο φετινό Roland Garros, όμως τελικά ζορίστηκε αρκετά από τον εμπνευσμένο και για ακόμα μια μέρα φοβερό Hugo Gaston, που τον οδήγησε σε 5ο σετ!

Τελικά, μετά από 3,5 ώρες μάχης στο Philippe Chatrier, o πρωταθλητής του US Open έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση του 20χρονου Γάλλου με 6-4, 6-4, 5-7, 3-6, 6-3.

Ο αγώνας ξεκίνησε με ανοιχτή την οροφή, αλλά σταμάτησε μετά από 5 games (o Gaston ήταν μπροστά με 3-2 χωρίς break) εξαιτίας της βροχής και συνεχίστηκε μετά από λίγη ώρα με κλειστή την οροφή.

Ο Thiem έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση, κερδίζοντας τα πρώτα δυο σετ χωρίς να κινδυνέψει. Στο 1ο σετ έκανε break στο 7ο game (4-3) και στο 2ο σετ στο 5ο game (3-2), για να υπερασπιστεί το σερβίς του σε όλα τα service games του χωρίς πρόβλημα, αφού τα μόνα break points που αντιμετώπισε ήταν στο ξεκίνημα του αγώνα, πριν κλείσει η οροφή.

Τα πράγματα άλλαξαν ραγδαία όμως από το 3ο σετ. Ο Gaston έδειξε από την αρχή ότι δε θα τα παρατήσει τόσο εύκολα και έκανε το πρώτο του break στο ματς για να προηγηθεί με 3-1. Ο Thiem παρόλα αυτά απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 3-3. Δε σταμάτησε ωστόσο να αντιμετωπίζει προβλήματα σ' αυτό το σετ, ώσπου το έχασε.

Στο 8ο game χρειάστηκε να επιστρέψει από το 15-40 ο Αυστριακός, ενώ στο 10ο game έσβησε 3 set points, για να ισοφαρίσει σε 5-5. Μεσολάβησε και μια δική του ευκαιρία για break στο 9ο game, την οποία έσβησε ο Gaston για να παραμείνει στο ματς. Τελικά, στο 5ο του set point συνολικά και μετά από 6 χαμένα break point στη σειρά, o νεαρός Γάλλος κατόρθωσε να κάνει break και να πάρει το 3ο σετ με 7-5 στο 12ο game.

Συνέχισε να κοιτάζει στα μάτια το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης ο 20χρονος και μάλιστα έκανε κι άλλο break στο 4ο game του 4ου σετ, για να προηγηθεί με 3-1. Λίγο μετά επέστρεψε από το 15-40 και υπερασπίστηκε το σερβίς του για να φτάσει στο 4-1. Ήταν η τελευταία ευκαιρία του Thiem για break στο σετ, αφού δεν απείλησε ξανά το σερβίς του Γάλλου.

Στο 5ο σετ ο Thiem έμεινε ψύχραιμος, παρά το γεγονός πως φαινόταν να μην έχει απαντήσεις στο παιχνίδι του Γάλλου για αρκετή ώρα. Οι δυο παίκτες αντάλλαξαν μερικά εύκολα service games και ο Thiem ήταν ο πρώτος παίκτης που δυσκολεύτηκε στο σερβίς του, στο 7ο game, απέφυγε όμως να απειληθεί με break point και μετά από 2 ισοπαλίες έκανε το 4-3.

Στο αμέσως επόμενο game, o Αυστριακός εκμεταλλεύτηκε κάποια λάθη του Gaston και αξιοποίησε το μοναδικό break point που είχε σε όλο το σετ, για να κάνει το break και να φτάσει το 5-3. Το έργο του δεν είχε τελειώσει εκεί, αλλά έσβησε και το break point του Γάλλου στο 9ο game, για να σφραγίσει τη νίκη του με ένα καλό σερβίς που δεν μπόρεσε να επιστρέψει ο Gaston στο 2ο match point του, έπειτα από 3 ώρες και 32 λεπτά συνολικού αγώνα.

Ο Thiem, φιναλίστ των δυο τελευταίων χρόνων στο Roland Garros, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά της Τρίτης τον Diego Schwartzman, διεκδικώντας την 5η διαδοχική του πρόκριση στην 4άδα του παρισινού Grand Slam.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots