Απλά ασταμάτητος! (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Cédric Lecocq / FFT
tennisnews team Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 - 19:07

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει αυτή τη στιγμή τον Novak Djokovic, που έχασε μόνο 10 games από έναν πολύ καλό Karen Khachanov και προκρίθηκε και αυτός στα προημιτελικά του Roland Garros χωρίς να έχει χαμένο σετ. 

Την 72η νίκη του στο Roland Garros πανηγύρισε ο Novak Djokovic, που έχει τις περισσότερες στο τουρνουά μετά από τον Rafael Nadal, καθώς επιβλήθηκε του Karen Khachanov με 6-4, 6-3, 6-3 κάτω από την κλειστή οροφή στο Philippe Chatrier.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου βρήκε απέναντί του έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, αλλά όποτε χρειάστηκε ανέβασε το επίπεδό του και απέφυγε τον κίνδυνο, παίρνοντας ακόμα μια άνετη νίκη στο φετινό Roland Garros.

Με 44 winners και 28 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε το άψογο παιχνίδι του ο Σέρβος, ο οποίος έσβησε τα 7 από τα 9 break points που αντιμετώπισε. Ο Khachanov είχε από τη μεριά του 31 winners και 31 αβίαστα λάθη.

Ο Djokovic είχε πλησιάσει στο break στο 6ο game, όταν είχε διπλή ευκαιρία στο 2-3, 15-40, αλλά ο Khachanov αντέδρασε δυναμικά και ισοφάρισε σε 3-3. Λίγο αργότερα που το break έγινε για τον Σέρβο, στο 8ο game για το 5-3, ο Ρώσος πάλι είχε απάντηση και μείωσε σε 5-4. Ο Djokovic ωστόσο έκανε ακόμα ένα break στο 10ο game και τελικά κέρδισε το 1ο σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ ο Nole προηγήθηκε με 4-1 και έδειχνε να ελέγχει απολύτως πια το παιχνίδι. Χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-40 στο 7ο game για να κρατήσει ακόμα ένα service game του και να φτάσει στο 5-2, ενώ στο 8o game ήταν η σειρά του Khachanov να ανατρέψει το 0-40 στο σερβίς του, σώζοντας 4 set points συνολικά για να μειώσει σε 5-3. Το σετ ολοκληρώθηκε στο επόμενο game, με ένα άνετο κράτημα σερβίς για τον Djokovic.

Αν και έμεινε πίσω με break και στο ξεκίνημα του 3ου σετ, ο Khachanov δεν τα παράτησε και πραγματοποίησε την απέλπιδα προσπάθειά του να επανέλθει, κερδίζοντας 3 games στη σειρά για να προηγηθεί με 3-2.

Έχασε ωστόσο τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει τον έλεγχο του σετ, καθώς ο Djokovic έσβησε τα 2 break point του για το 4-2 στο επόμενο game και ισοφάρισε σε 3-3. Σα να μην έφτανε αυτό, ο Σέρβος ανέβασε ταχύτητα για μια ακόμα φορά και τελείωσε το παιχνίδι πολύ σύντομα, κάνοντας δυο ακόμα break, στο 7ο (4-3) και στο 9ο game (6-3) του 3ου σετ.

Για 11η διαδοχική χρονιά προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros o Djokovic, ο οποίος έχει εξαιρετική παράδοση (και) στο παρισινό Grand Slam. Συνολικά θα είναι η 14η παρουσία του στα προημιτελικά, καθώς και η 14η στα τελευταία 15 χρόνια.

Θα περιμένει την αναμέτρηση του Pablo Carreno Busta με τον Daniel Altmaier, για να μάθει τον αντίπαλό του στον προημιτελικό της Τετάρτης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots