ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ DIEGO! (vids)

 
Diego Schwartzman
Diego Schwartzman Julien Crosnier / FFT
tennisnews team Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 - 21:39

Ο "μικρός" του τένις, Diego Schwartzman, έκανε ένα πολύ μεγάλο ματς απέναντι στον Dominic Thiem και κατόρθωσε να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Roland Garros μετά από μια μονομαχία 5 ωρών και 8 λεπτών στο Philippe Chatrier! 

Παρά τις χαμένες ευκαιρίες που είχε στο παιχνίδι, έχοντας τη δυνατότητα να κλείσει το 3ο αλλά και το 4ο σετ στο σερβίς του - δυο σετ στα οποία είχε set points - o Diego "Peque" Schwartzman κατάφερε τελικά να κάμψει την αντίσταση του φιναλίστ των δυο τελευταίων ετών, Dominic Thiem στα 5 σετ, με 7-6 (1), 5-7, 6-7 (6), 7-6 (5), 6-2

O Schwartzman έκανε έναν πολύ σπουδαίο αγώνα, από τους καλύτερους της ζωής του, για να βγάλει εκτός τουρνουά των πρωταθλητή του US Open, αλλά και φιναλίστ των δυο προηγούμενων διοργανώσεων του Roland Garros. Για πρώτη φορά από το 2015 δε θα βρεθεί σε ημιτελικό στο Παρίσι ο Thiem.

Ο Schwartzman αντίθετα προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση. Ο 28χρονος Αργεντινός βρίσκεται σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση και αναμφίβολα στην καλύτερη φάση της καριέρας του, αφού η επιτυχία αυτή έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά την πρώτη του πρόκριση σε τελικό Masters 1000 διοργάνωσης στη Ρώμη.

Θα έχει δυο μέρες για να ξεκουραστεί ο "Peque", ο οποίος θα περιμένει τον τελευταίο αγώνα της ημέρας, ανάμεσα στον Rafael Nadal και στον Jannik Sinner, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή. Θυμίζουμε πως ο είχε κερδίσει τον Rafa στη Ρώμη.

Εκτός από την τρομερή φυσική του κατάσταση, καθώς αυτό ήταν τελικά που τον έφερε και σε προνομιούχα θέση στο 5ο σετ, ο Schwartzman αποδείχτηκε και πνευματικά πολύ δυνατός. Έχασε ευκαιρίες για να φτάσει πολύ ευκολότερα στην πρόκριση, αποτυγχάνοντας να σερβίρει και να παίξει καλά σε πολύ κρίσιμα service games, ωστόσο αυτό δεν τον επηρέασε ψυχολογικά, συνεχίζοντας να παλεύει για τον κάθε πόντο με την ίδια συγκέντρωση και θέληση μέχρι το τελευταίο λεπτό. 

Πιο αναλυτικά, ο Thiem αρχικά ήταν εκείνος που έχασε τις ευκαιρίες, καθώς απώλεσε προβάδισμα με 4-2 στο 1ο σετ και έχασε ακόμα 2 break points για να ανακτήσει το πάνω χέρι στο 8ο game (3-4, 15-40). Ο Schwartzman ισοφάρισε σε 4-4 και είχε και εκείνος μια ευκαιρία αργότερα για το break. To break μπορεί να μην ήρθε, κέρδισε όμως το tie-break με το εμφατικό 7-1 ο Αργεντινός.

Στο 2ο σετ ο Thiem πάλι απώλεσε προβάδισμα με break, καθώς από το 2-0 και το 3-1 ισοφαρίστηκε σε 3-3, αλλά αργότερα, αφού πρώτα έχασε 7 break point σε ένα "μαραθώνιο" game για το 5-4, έκανε τελικά το break που τον έβαλε ξανά μπροστά σε καθοριστικό σημείο, στο 6-5. Σέρβιρε με επιτυχία για το 7-5 ο Αυστριακός και ισοφάρισε τον αγώνα.

Στα δυο επόμενα σετ ο Schwartzman έδειχνε να έχει τον πρώτο λόγο, αλλά έχασε το ένα και παραλίγο να χάσει και το άλλο. Στο 3ο σετ ο Αργεντινός έχασε προβάδισμα με 5-3 και την ευκαιρία να κλείσει το σετ στο σερβίς του, καθώς και ένα set point στο σερβίς του Thiem στο 10ο game (4-5, 30-40). Τελικά ο Αυστριακός κέρδισε το σετ σε ένα tie-break 14 πόντων (8-6) και πήρε το προβάδισμα με 2-1.


Στο 4ο σετ, ο Schwartzman επέστρεψε από το 0-2 και κέρδισε 4 games στη σειρά, για να προηγηθεί με 4-2 και με 5-3. Σέρβιρε και σ' αυτό το σετ για να το κατακτήσει ο Αργεντινός, που είχε μάλιστα τριπλό set point στο 5-4, 40-0. Όμως ούτε αυτή τη φορά εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του, με τον Thiem να ισοφαρίζει σε 5-5 και να σβήνει λίγο μετά break point, για να αποκτήσει και προβάδισμα στο 6-5.

Στο 12ο game έφτασε 2 πόντους μακριά από τη νίκη 2 φορές ο Thiem, ενώ στο tie-break, όπου οδηγήθηκε τελικά το 4ο σετ, προηγήθηκε με 3-1 και έφτασε άλλη μια φορά 2 πόντους μακριά από τη νίκη, στο 5-5. Τελικά ο Schwartzman πήρε τους 2 επόμενους πόντους και κέρδισε κι αυτό το tie-break, για να στείλει την αναμέτρηση σε 5 σετ, ενώ ήδη είχαν υπερβεί τις 4,5 ώρες μάχης.

Στο αποφασιστικό σετ, ο Schwartzman έδειχνε να πατάει καλύτερα στο court, να έχει το momentum, αλλά και περισσότερες δυνάμεις. Δεν απειλήθηκε σε κανένα service game του ο Αργεντινός, ο οποίος έκανε το break στο 6ο game (4-2) και έκανε ακόμα ένα break στο 8ο game (6-2), για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του με ένα σερί τεσσάρων κερδισμένων games, 8 λεπτά μετά τη συμπλήρωση και της 5ης ώρας στο ματς. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots