Thiem: "Είμαι λυπημένος για μένα, αλλά χάρηκα για τον Diego"

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem YouTube / Roland Garros
tennisnews team Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 - 13:21

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον αντίπαλό του ο Dominic Thiem, μετά την ήττα του από τον Diego Schwartzman σε μια μονομαχία που υπερέβη τις 5 ώρες.

"Σήμερα ξεπέρασα τα όριά μου. Αν κέρδιζα, δεν ξέρω τι θα συνέβαινε, ίσως οι δυο μέρες ρεπό να με βοηθούσαν να αναπληρώσω τις δυνάμεις μου. Ποτέ δεν ξέρεις σε ένα Grand Slam. Στο τέλος τα έδωσα όλα σήμερα. Ήταν ένα απίστευτο παιχνίδι, νομίζω για πρώτη φορά έπαιξα πάνω από 5 ώρες και σίγουρα ο Diego το άξιζε", είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Αυστριακός, που θα μείνει για 1η φορά εκτός ημιτελικών Roland Garros από το 2015.

"Προσπάθησα τα πάντα, για να ξεκουραστώ τις μέρες που είχα κενές. Έκανα ακόμα και κάτι που δεν έχω κάνει ξανά στο παρελθόν, δοκίμασαν πριν τον 4ο γύρο να ξεκουραστώ ολόκληρη τη μέρα πριν από τον αγώνα, για να βρεθώ στο 100% μου. Νιώθω πως τα πήγα καλά, κατάφερα να παίξω σε υψηλό επίπεδο για 5 ώρες. Ήταν όμως καλύτερα από μένα σωματικά στο 5ο σετ και γι' αυτό κέρδισε.

Γενικά, δεν είμαι απογοητευμένος από την πορεία μου στο Roland Garros. Είχα λίγο χρόνο για να επιστρέψω στο σπίτι μου, να περάσω το τζετ λαγκ και να επεξεργαστώ ότι κέρδισα το πρώτο μου Grand Slam, κάτι που ήταν ξεχωριστό. Μετά ήρθα εδώ για να αγωνιστώ σε πολύ δύσκολες συνθήκες και δεν μπορώ να πω ότι ήταν κακό τουρνουά, είμαι πολύ χαρούμενος με το πως τα πήγα."

Για τα συναισθήματά του παίζοντας έναν αγώνα που ξεπερνά τις 5 ώρες, καθώς και για τον Schwartzman, ο Thiem είπε: "Ο χρόνος περνάει γρήγορα στο court. Ήταν πολύ διασκεδαστικός αγώνας, παίξαμε πολύ καλά ράλι, 4 πολύ κλειστά σετ. Ο χρόνος πέρασε. Στο φιλέ είπα στον Diego ότι το άξιζε. Είναι Top 10 για πρώτη φορά μ' αυτή τη νίκη, απίθανο επίτευγμα. Είναι επίσης στον πρώτο του ημιτελικό σε Grand Slam. Και οι δυο μας τα δώσαμε όλα, αλλά στο τένις πάντα κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Παρόλο που είμαι απογοητευμένος, είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον."

Για τη στιγμή που ήταν μπροστά με 2-1 σετ και με break στο 4ο σετ: "Ο αγώνας ήταν συνεχώς στην κόψη του ξυραφιού. Στο 5-5 του tie-break έπαιξε έναν απίστευτο πόντο. Κέρδισε τελικά το 4ο σετ και μετά νομίζω είχε το πλεονέκτημα για το 5ο σετ. Νομίζω πως αν κέρδιζα το ματς, θα το έκανα στα 4 σετ. Στο 5ο ήταν απλά καλύτερος και πιο ξεκούραστος από μένα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots