H Kenin συμπλήρωσε τους ημιτελικούς (vid)

 
Sofia Kenin
Sofia Kenin Eurosport
tennisnews team Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 - 16:56

H Sofia Kenin κέρδισε στη μάχη των δυο Αμερικανίδων την Danielle Collins και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Roland Garros.

Στην εκπληκτική χρονιά της Sofia Kenin, έρχεται να προστεθεί και η πρώτη της πρόκριση στα ημιτελικά του Roland Garros! Η μόλις 21χρονη Αμερικανίδα κέρδισε τη συμπατριώτισσά της, Danielle Collins, με 6-4, 4-6, 6-0 και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για την ημιτελική φάση του παρισινού Grand Slam.

H Kenin έκανε ένα πολύ καλό 1ο σετ, στο οποίο δεν ήρθε αντιμέτωπη με κανένα break point. Απείλησε την Collins στο 3ο game και τελικά έκανε το πρώτο break του αγώνα στο 5ο game, για να περάσει μπροστά με 3-2. Είχε μια ευκαιρία και για το double break στο 7ο game, με την Collins να διατηρεί τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα, αλλά να μην μπορεί και να επιστρέψει στο σετ.

Η Collins δεν το έβαλε κάτω και παρόλο που βρέθηκε πίσω με break και στο 2ο σετ, στο 2-3, κατάφερε να απαντήσει αμέσως και να ισοφαρίσει σε 3-3. Υπερασπίστηκε το σερβίς της στα κρίσιμα επόμενα games και προηγήθηκε με 4-3 και με 5-4, για να κάνει το break στο 10ο game και να κερδίσει το 2ο σετ, μετά από 4 set points.

Η απάντηση της Kenin ήταν δυναμική, με την 21χρονη να "καθαρίζει" το 3ο σετ με 6 διαδοχικά κερδισμένα games και να κλείνει τον προημιτελικό με ένα bagel, έπειτα από 2 ώρες και 5 λεπτά παιχνιδιού.

Η Kenin προκρίθηκε στον πρώτο της ημιτελικό στο Roland Garros και στον δεύτερο σε ένα Grand Slam, λίγους μήνες μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία της στο Australian Open, όπου κατέκτησε τον τίτλο.

Θα διεκδικήσει την είσοδό της στον τελικό αύριο, στην αναμέτρησή της με την Petra Kvitova, που κέρδισε νωρίτερα τη Laura Siegemund, με 6-3, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots