Σίφουνας Μαρία στα προημιτελικά του RG! (vid)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tennisnews team Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 - 18:21

Η Μαρία Σάκκαρη συνέτριψε τη Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης και περσινή φιναλίστ του Roland Garros, Sofia Kenin, με 6-1, 6-3 και έγραψε ιστορία για μια ακόμα φορά, αφού έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που προκρίθηκε σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης στην open era!

Ακόμα μια σπουδαία σελίδα για την ιστορία του ελληνικού τένις γράφτηκε σήμερα στο Παρίσι, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Σάκκαρη.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έκανε έναν τρομερό αγώνα απέναντι στη Sofia Kenin, No.4 στο ταμπλό και φιναλίστ πέρσι στο Roland Garros, για να την κερδίσει με 6-1, 6-3 και να πάρει σε 68 μόλις λεπτά τη σημαντικότερη πρόκριση της καριέρας της σε ένα Grand Slam.

H Σάκκαρη κυριάρχησε στο court από τα πρώτα λεπτά και με εξαίρεση μόνο τα τελευταία games, στα οποία έβγαλε μια νευρικότητα, ήταν καταπληκτική. Τελείωσε τον αγώνα με 19 winners και 15 αβίαστα λάθη, σε αντίθεση με την Kenin που δεν ήταν σε καλή μέρα και έκανε 31 αβίαστα λάθη, έχοντας πετύχει και 14 winners.

Μόλις 25 λεπτά χρειάστηκε η Μαρία για να κατακτήσει το 1ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 4-0 και τελικά έκλεισε στο 7ο game, όταν έκανε ένα love service game για το 6-1!

Η Kenin έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει και η Σάκκαρη συνέχισε το κρεσέντο της, κερδίζοντας τα 5 από τα 6 πρώτα games του 2ου σετ. Είχε μάλιστα ένα match point στο σερβίς της Αμερικανίδας, για να κάνει το 6-1, 6-1 σε λιγότερο από μια ώρα!

Η Kenin έμεινε για λίγο ακόμα στο παιχνίδι, κατάφερε να σβήσει το match point και να μειώσει σε 5-2, ενώ αργότερα έκανε και το break, εκμεταλλευόμενη ένα διπλό λάθος της Μαρίας, για να μειώσει περισσότερο σε 5-3.

Σε ένα σημείο που η νευρικότητα μπορούσε να γίνει πολύ επικίνδυνη, η Μαρία κατάφερε να "κλειδώσει" τη νίκη της, μένοντας πολύ δυνατή πνευματικά. Από το 3-5, 40-15, η Σάκκαρη κατάφερε να μείνει στο service game της Kenin και να μην την αφήσει να μειώσει σε 4-5. Έφερε το game στην ισοπαλία και λίγο μετά δημιούργησε το πρώτο της match point, το οποίο αξιοποίησε μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς και ανακούφιση.

Η Σάκκαρη έγινε η πρώτη Ελληνίδα στην ιστορία της open era (από το 1968) που μπήκε σε έναν προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης, ξεπερνώντας ένα εμπόδιο που δεν είχε καταφέρει να ξεπεράσει η Λένα Δανιηλίδου. Επίσης, κατάφερε να γίνει η πρώτη Ελληνίδα που βρίσκεται στα προημιτελικά του Roland Garros εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, από το 1925, όταν το είχε κάνει η Ελένη Κοντοσταύλου (ήταν ημιφιναλίστ τότε).

Η επόμενη αντίπαλος της Μαρίας θα γίνει γνωστή όταν ολοκληρωθεί και ο τελευταίος αγώνας για τον 4ο γύρο, ανάμεσα στην Iga Swiatek και στη Marta Kostyuk. H Swiatek, πρωταθλήτρια πέρσι στο Παρίσι, είναι το μεγάλο φαβορί, όχι μόνο για να πάρει το τελευταίο εισιτήριο των προημιτελικών, αλλά και για την κατάκτηση του τροπαίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots