ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ! Τεράστια πρόκριση στον τελικό του RG! (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Julien Crosnier/FFT
tn team Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 - 19:38

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στον τελικό του Roland Garros!

Απέναντι σε έναν τρομερό Alexander Zverev που επέστρεψε από το 0-2 σετ, ο Στέφανος έμεινε "αλύγιστος" και θα γίνει ο πρώτος Έλληνας τενίστας στην ιστορία που θα παίξει σε έναν Grand Slam τελικό.

Ήταν ένας σπουδαίος ημιτελικός, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να επικρατεί του Alexander Zverev με 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3 και να παίρνει μια πολύ σπουδαία πρόκριση - την πρώτη του σε έναν Grand Slam τελικό.

Ακόμα μια τεράστια στιγμή, ακόμα ένα τεράστιο κεφάλαιο για την ιστορία του ελληνικού τένις γράφτηκε σ' αυτό το Roland Garros και ας ελπίσουμε πως δεν θα είναι το τελευταίο.  

Ο Στέφανος θα παίξει την Κυριακή (16:00GR, ΕΡΤ 1) στον πρώτο του τελικό σε ένα Grand Slam, απέναντι σε έναν θρύλο του αθλήματος, όποιος και αν είναι αυτός, αφού στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν ο 13 φορές πρωταθλητής και κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων Rafael Nadal, με το Νο.1 του κόσμου και κάτοχο 18 Grand Slam τίτλων Novak Djokovic.

Στο αγωνιστικό μέρος του ημιτελικού, παρακολουθήσαμε σπουδαίο τένις και από τους δυο παίκτες, με τον Zverev να μην είναι τόσο καλός για τα πρώτα δυο σετ, αλλά να ανεβάζει την απόδοσή του στη συνέχεια και να κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του σε Grand Slam.

Ο Τσιτσιπάς πραγματοποίησε το τέλειο ξεκίνημα στο ματς, αφού έκανε το break με το καλημέρα και προηγήθηκε με 3-0. Ο Zverev κράτησε τη διαφορά στο ένα break, δεν βρήκε όμως λύσεις στο σερβίς του Στέφανου, που έφτασε χωρίς να κινδυνέψει καθόλου στο 6-3 και στην κατάκτηση του 1ου σετ.

Στο 2ο σετ ο Zverev ήταν εκείνος που ξεκίνησε με break, για να προηγηθεί με 3-0, όμως ακολούθησε ένα "τυφώνας" από τον Τσιτσιπά, που σε μια αντεπίθεση διαρκείας κατόρθωσε να κυριαρχήσει κατά κράτος στο court και να πάρει 7 games στη σειρά! Έκλεισε το 2ο σετ με το 3ο διαδοχικό του break o Στεφ, ενώ κέρδισε και το 1ο game του 3ου σετ στο σερβίς του.

Ο Zverev κατάφερε να ανασυγκροτηθεί και να παίξει πολυ καλύτερα στη συνέχεια. Πήρε δύναμη από το σερβίς του, που για τα επόμενα 2 σετ ήταν τρομερό και έχασε ελάχιστους πόντους στα service games του. Έκανε επίσης το break που άνοιξε το δρόμο στο 3ο σετ, αφού τον έβαλε μπροστά με 2-1.

Στο 6ο game χρειάστηκε να σβήσει ένα break point του Στέφανου για να κάνει το 4-2 ο Γερμανός, ενώ στο 8ο game επέστρεψε από το 0-30 για να κάνει μετέπειτα το 5-3, όμως στο 10ο game τελείωσε το σετ με 6-4, χάρη σε ένα love service game.

Στο 4ο σετ το σερβίς του Sascha ήταν καλύτερο από ποτέ και έκανε ξανά γρήγορο break, αιφνιδιάζοντας τον Στέφανο και αποκτώντας ένα προβάδισμα με 2-0. Χάνοντας όλους κι όλους 4 πόντους από τη γραμμή του σερβίς, ο Γερμανός δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει στην κατάκτηση του 4ου σετ μετά απ' αυτό το break και να στείλει τον αγώνα σε 5ο σετ.

Εκεί έγινε ένα πολύ κρίσιμο 1ο game, στο οποίο ο Στέφανος κατάφερε να "σπάσει" αυτό το εντυπωσιακό σερί του Zverev, που σε 2ο, 3ο και 4ο σετ ξεκίνησε με break. Αυτή τη φορά ο Στέφανος αρνήθηκε το break, επιστρέφοντας από το 0-40 στο 1ο game του 5ου σετ, για να πάρει 5 πόντους στη σειρά και να κρατήσει το σερβίς του.

Ο πρωταθλητής μας ανέβασε την απόδοσή του κατακόρυφα μετά απ' αυτό το game, δείχνοντας να βρίσκει ξανά την αυτοπεποίθησή του. Έκανε το πρώτο του break μετά από αρκετή ώρα στο 4ο game και πέρασε μπροστά με 3-1.

Έκτοτε δεν κινδύνεψε ξανά από τον Zverev, που το μόνο που κατάφερε ήταν να παλέψει και να μείνει περισσότερη ώρα στο court, αφού έσωσε 4 match points στο 8ο game και μείωσε σε 5-3. Στο επόμενο game όμως ο Τσιτσιπάς ήταν εκείνος που είχε το σερβίς και με χρειάστηκε μόνο ένα match point (το 5ο συνολικά), για να "κλειδώσει" την τεράστια νίκη του με έναν άσο.

Ήταν ο 8ος άσος για τον Στεφ στο παιχνίδι, στο οποίο είχε 36 winners και 43 αβίαστα λάθη. Ο Zverev έφτασε τους 45 winners, με 47 αβίαστα λάθη. Για 6η φορά σε 8 αναμετρήσεις κέρδισε τον Zverev o Τσιτσιπάς.

Για 17η φορά θα βρεθεί σε τελικό ο Τσιτσιπάς (7-9), ο οποίος θα διεκδικήσει τον 8ο τίτλο του. Προφανώς τον σημαντικότερο της καριέρας του, αφού αυτός θα είναι και ο σημαντικότερος τελικός στον οποίο έχει προκριθεί έως τώρα.

Για φέτος θα είναι ο 5ος τελικός του, μετά το Ακαπούλκο (είχε ηττηθεί από Zverev), το Monte-Carlo (είχε κερδίσει τον Rublev), τη Βαρκελώνη (είχε ηττηθεί από Nadal) και τη Λυών (είχε κερδίσει τον Norrie).

Επίσης, ό,τι και αν συμβεί στον τελικό, ο Τσιτσιπάς εξασφάλισε ήδη την είσοδό του στο Top 4 της παγκόσμιας κατάταξης, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Είχε προσπεράσει ήδη από την είσοδό του στα προημιτελικά τον Dominic Thiem, τώρα όμως εξασφάλισε και πως θα κρατήσει πίσω του τον Zverev, που τον απειλούσε. Συνεπώς, θα βρεθεί στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του τελικού, ενώ έχει μια δυνατότητα να ανεβεί και στο Νο.3, αλλά θα πρέπει να ηττηθεί ο Nadal από τον Djokovic στον άλλον ημιτελικό.

Διαβάστε ακόμα:

Η συγκίνηση του Στέφανου (vid)

Τσιτσιπάς: "Σκέφτομαι τα παιδικά μου χρόνια" (vid)

Del Potro: "Το άξιζες Στέφανε, χαρούμενος για σένα"

Στο Top 4 της ΑΤΡ για πρώτη φορά ο Τσιτσιπάς

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots