Το αμφιλεγόμενο match point του τελικού (vid)

 
Το αμφιλεγόμενο match point του τελικού (vid)
 
tn team Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 18:40

Ήταν ο κρισιμότερος πόντος του αγώνα, η μπάλα ήταν άουτ σύμφωνα με τον επόπτη, η φάση ωστόσο δεν ήταν καθαρή και ούτε το τηλεοπτικό replay μπορεί να δώσει ασφαλή συμπεράσματα. Σε κάθε περίπτωση, προκαλεί μεγάλη αίσθηση που ο chair umpire δεν κατέβηκε για να ελέγξει το σημάδι. Δείτε το βίντεο.

Στον τελευταίο πόντο του φετινού τελικού των γυναικών στο Roland Garros, το χτύπημα της Anastasia Pavlyuchenkova μετά από ράλι "έφυγε" λίγο άουτ, σύμφωνα με τον επόπτη. Η Krejcikova έδειξε το σημάδι με τη ρακέτα της και πανηγύρισε ήπια, χωρίς να είναι βέβαιη αν ο διαιτητής θα κατέβαινε για να το ελέγξει.

Η Pavlyuchenkova ρώτησε τον Kader Nouni, που ήταν ο chair umpire του τελικού, όμως εκείνος φάνηκε σίγουρος και δεν κατέβηκε από την καρέκλα, ανακοινώνοντας ότι η Krejcikova ήταν η πρωταθλήτρια του Roland Garros.

Το παράξενο αυτό συμβάν, με τον διαιτητή να μην ελέγχει έναν αμφιλεγόμενο πόντο και αναμφίβολα τον κρισιμότερο του τουρνουά, έχει προκαλέσει αίσθηση και αρνητικές εντυπώσεις στην παγκόσμια τενιστική κοινότητα.

Κυκλοφορεί και βίντεο από τον τηλεοπτικό φακό σε slow motion, ωστόσο από την συγκεκριμένη λήψη ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν. Σ' αυτό που όλοι συμφωνούν, είναι πως ο Γάλλος chair umpire έπρεπε τουλάχιστον να επιβεβαιώσει την απόφαση κατεβαίνοντας από την καρέκλα του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.