Μόνο εμβολιασμένοι και στο Roland Garros!

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Roland Garros / FFT
tn team Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 - 13:05

Μετά από το Australian Open, o Novak Djokovic κινδυνεύει να χάσει και το δεύτερο Grand Slam της χρονιάς.

Το πάσο εμβολιασμού πέρασε και στη Γαλλία και αυτό σημαίνει πως δεν θα επιτραπεί σε ανεμβολίαστους αθλητές να συμμετέχουν στις διοργανώσεις της χώρας, όπως κατέστησε σαφές και η Υπουργός Αθλητισμού, Roxana Maracineanu.

"Το πάσο εμβολιασμού θα ισχύει για όλους τους θεατές, το προσωπικό και τους αθλητές, Γάλλους ή ξένους", έγραψε στο σχετικό της Tweet.

Το πάσο εμβολιασμού εγκρίθηκε χθες το βράδυ από τη γαλλική εθνοσυνέλευση και θα εφαρμοστεί έως το τέλος της εβδομάδας. Όταν συμβεί αυτό, οι πολίτες θα είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, για να μπαίνουν σε δημόσια κτίρια, εστιατόρια, μέσα μαζικής μεταφοράς και χώρους αναψυχής.

Με λίγα λόγια καταργείται η δυνατότητα να μπαίνει κάποιος σ' αυτούς τους χώρους με αρνητικό τεστ. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα της ιατρικής εξαίρεσης από τον εμβολιασμό, αυτό όμως αποδείχτηκε και στην Αυστραλία πως δεν είναι τόσο απλό.

Συνεπώς, αν δεν εμβολιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες, ο Djokovic ενδέχεται να κινδυνεύσει να μείνει εκτός και από το Roland Garros και να μην μπορέσει να υπερασπιστεί ούτε αυτόν τον τίτλο του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots