Η κλήρωση της Σάκκαρη στο Roland Garros

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Nicolas Gouhier/FFT
tn team Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 - 20:49

Στο ίδιο μισό με την Barbora Krejcikova, περσινή πρωταθλήτρια και περσινή αντίπαλη της στα ημιτελικά, θα είναι η Μαρία Σάκκαρη στο Roland Garros, με την Ελληνίδα να έχει στο ίδιο τέταρτο την Ons Jabeur. Στο άλλο μισό η Iga Swiatek. Δείτε αναλυτικά την κλήρωση.

Η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα της στο Roland Garros τη Γαλλίδα Clara Burel, ενώ εφόσον επιβεβαίωσει τα προγνωστικά θα παίξει στον 2ο γύρο με μια εκ των Karolina Muchova και Carole Monnet.

Στον 3ο γύρο η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, ημιφιναλίστ πέρσι στο Grand Slam του Παρισιού, διασταυρώνεται με την Amanda Anisimova που θα έχει δύσκολη πρεμιέρα κόντρα στη Naomi Osaka. Στον 4ο γύρο η Σάκκαρη διασταυρώνεται με την Belinda Bencic, ενώ στα προημιτελικά με την Ons Jabeur, που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και προέρχεται από την κατάκτηση του τίτλου στη Μαδρίτη και την πορεία της μέχρι τον τελικό στη Ρώμη.

Στα ημιτελικά, η Σάκκαρη μπορεί να βρει στο δρόμο της την Krejcikova, υπερασπίστρια του τίτλου, που ωστόσο δεν βρίσκεται στην καλύτερή της κατάσταση αυτή την περίοδο. Η Περσινή πρωταθλήτρια διασταυρώνεται στον 4ο γύρο με τη Victoria Azarenka και στα προημιτελικά με τις Anett Kontaveit, Garbine Muguruza και Coco Gauff.

Στο άλλο μισό του ταμπλό βρίσκεται η Iga Swiatek, μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, με την Πολωνή να είναι στο Νο.1 του κόσμου τους τελευταίους μήνες και να τρέχει ένα απίθανο σερί 28 διαδοχικών νικών. Η Swiatek θα έχει πιθανές αντίπαλες στον 4ο γύρο τις Simona Halep και Jelena Ostapenko, που μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπες από τον 3ο γύρο, ενώ στα προημιτελικά διασταυρώνεται με τις Karolina Pliskova και Jessica Pegula. Στα ημιτελικά η Swiatek διασταυρώνεται με τις Paula Badosa και Aryna Sabalenka.

Πιθανοί προημιτελικοί:
[1] Swiatek - Pliskova [8]
[3] Badosa - Sabalenka [7]
[6] Jabeur - Sakkari [4]
[5] Kontaveit - Krejcikova [2]

Αναλυτικά το γυναικείο ταμπλό του Roland Garros (PDF):

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots