Osaka: "Δεν ξέρω αν θα πάω στο Wimbledon"

 
Osaka: "Δεν ξέρω αν θα πάω στο Wimbledon"
tn team Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 - 11:18

Η απόφαση της WTA να μη δοθούν βαθμοί φέτος στο Wimbledon επηρέασε άμεσα το κίνητρο της Naomi Osaka, που είπε ότι μπορεί να μην παίξει φέτος στο Λονδίνο εξαιτίας της.

To Wimbledon αποφάσισε να αποκλείσει πριν λίγο καιρό τους Ρώσους και τους Λευκορώσους τενίστες από το τουρνουά εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και η ATP σε συμφωνία με τη WTA και την ITF, αποφάσισαν να καταδικάσουν αυτή την απόφαση, ακυρώνοντας τους βαθμούς του τουρνουά.

"Είναι μια απόφαση που με επηρεάζει ψυχολογικά και δεν είμαι σίγουρη ότι θα παίξω εκεί αυτή τη στιγμή", είπε η 24χρονη Γιαπωνέζα στη χθεσινή της συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι.

"Νομίζω πως η πρόθεση (της WTA) ήταν καλή, αλλά η εκτέλση όχι. Θα ήθελα να παίξω στο γρασίδι για την εμπειρία, αλλά την ίδια στιγμή μου φαίνεται ανώφελο, γιατί είμαι μια παίκτρια που παίρνει κίνητρο από την άνοδο στην κατάταξη", πρόσθεσε η 24χρονη Γιαπωνέζα, η οποία βρίσκεται στο Νο.38 του κόσμου αυτή τη στιγμή.

Η Osaka, η οποία γνώρισε την ήττα από την Amanda Anisimova με 2-0 σετ στον 1ο γύρο του Roland Garros, μίλησε για το Wimbledon και στη συνέντευξη που παραχώρησε για τα media της Ιαπωνίας.

"Νιώθω πως αν παίξω χωρίς βαθμούς, θα είναι σαν ένα τουρνουά επίδειξης. Το ξέρω ότι δεν είναι αλήθεια, αλλά έτσι σκέφτεται το μυαλό μου. Όταν σκέφτομαι πως ένα τουρνουά είναι επίδειξης, δεν μπορώ να τα δώσω όλα. Δεν έχω παει την απόφασή μου ακόμα, αλλά τείνω προς το να μην παίξω υπό αυτές τις συνθήκες. Θα ήθελα να αποκτήσω περισσότερες εμπειρίες στο γρασίδι και γνωρίζω ότι το Βερολίνο δίνει πόντους, οπότε θα είναι καλή ευκαιρία για μένα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots