Ο Rune απέκλεισε τον Shapovalov (vid)

 
Ο Rune απέκλεισε τον Shapovalov (vid)
© Roland Garros / FFT
tn team Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 - 15:03

O Holger Rune απέκλεισε το Νο.14 του ταμπλό, Denis Shapovalov, κερδίζοντάς τον μάλιστα με 3-0 σετ, στο ντεμπούτο του στο Roland Garros!

Ο 19χρονος Rune αγωνίστηκε για 1η φορά σήμερα στο Roland Garros και επιβλήθηκε του Denis Shapovalov με 6-3, 6-1, 7-6 (4).

Ο Rune έκανε έναν ισορροπημένο αγώνα, τον οποίο ολοκλήρωσε με 17 winners και 19 αβίαστα λάθη, την ώρα που ο Shapovalov είχε 27 winners και σχεδόν τα διπλάσια αβίαστα λάθη, 53.

Σε 1ο και 2ο σετ ο νεαρός Δανός "έσπασε" από 2 φορές το σερβίς του Καναδού, ενώ πιο κλειστό ήταν το 3ο σετ, στο οποίο ο Rune έκανε πρώτος το break και είχε ένα match point στο σερβίς του, στο 5-4, 40-30.

Ο Shapovalov το έσβησε, έκανε break back και στη συνέχεια είχε εκείνος ένα set point, στο 5-6, 40-Α, αλλά ούτε αυτός εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία του. O Rune έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί επικράτησε με 7-4, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του.

Αυτή ήταν και η 1η νίκη σε Grand Slam για τον 19χρονο, που αγωνίστηκε για 3η φορά σε κυρίως ταμπλό major διοργάνωσης, μετά το US Open πέρσι και το Australian Open φέτος.

Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Pedro Martinez και Henri Laaksonen.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots