Σάκκαρη στο ΤΝ: "Παίρνω κίνητρο και κοιτάζω ακόμα πιο ψηλά"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © tennisnews.gr
tn team Τετάρτη, 25 Μαϊος 2022 - 20:30

Παρότι απογοητευμένη από τον πρόωρο αποκλεισμό της στο Roland Garros, η Μαρία Σάκκαρη μας είπε πως δεν το βάζει κάτι και τέτοια αποτελέσματα την κάνουν να παίρνει κίνητρο και να στοχεύει ακόμα ψηλότερα, όπως κάνει πάντα.

"Δεν μου 'χει περάσει ποτέ απ' το μυαλό ότι το Νο.3 ήταν αυτό που ήθελα πάντα να καταφέρω. Πλέον μετά από χρόνια νομίζω ότι με ξέρετε πάρα πολύ καλά και ότι πάντα κοιτάζω ακόμα πιο ψηλά, θέλω να πάω στο Νο.1 του κόσμου, θέλω να κερδίσω Grand Slam. Υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα από παίκτες που το έκαναν αυτό σε μεγαλύτερη ηλικία από τη δική μου και νομίζω ότι υπάρχουν πάρα πολλές αναποδιές σε μια μεγάλη καριέρα ενός παίκτη", είπε η Μαρία στο tennisnews.gr, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της μετά την ήττα της από την Karolina Muchova στον 2ο γύρο του Roland Garros.

"Δεν το βάζω κάτω, ίσα ίσα σκέφτομαι αν θα μπορέσω να παίξω και πιο σύντομα σε κάποιο τουρνουά - γιατί η WTA έχει κάποιους κανονισμούς με το Top 10 που δεν μπορούν να παίζουν πολλές παίκτριες από το Top 10 σε 250άρια. Αλλά μου δίνει το κίνητρο για να παίξω ακόμα περισσότερο και ακόμα πιο καλά", πρόσθεσε.

Υπήρξαν στιγμές στη φετινή χωμάτινη σεζόν που η Μαρία δεν ήταν ο εαυτός της και δεν μπορούσε να βρει τον καλό της ρυθμό. Σήμερα δεν ίσχυε αυτό, ήταν μαχητική και έκανε ανατροπές και στα δυο σετ, παρότι στο τέλος δεν κατάφερε να τις ολοκληρώσει, χάρη και στους μεγάλους πόντους που έπαιξε η Muchova στα δυο tie-break που έκριναν το ματς.

Για το αν θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικά, είπε: "Ίσως λιγότερα αβίαστα λάθη, ίσως να έβαζα περισσότερες μπάλες μέσα σε κάποια σημεία του αγώνα. Γενικά όμως νομίζω πως δεν θα μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα διαφορετικά, έβγαλε μερικές πολύ μεγάλες μπάλες στα tie-break, ήταν μια πολύ καλή μέρα για εκείνη και χειρότερη για εμένα."

Για το τι της είπε ο προπονητής της, Tom Hill, μετά τον αγώνα: "Μου είπε ότι είναι περήφανος για μένα που μετά από τόσο καιρό μπόρεσα και βρήκα τον εαυτό μου στο γήπεδο, πάλεψα και ήμουν πάρα πολύ κοντά στο να γυρίσω το ματς."

Για το τι της έμαθε το φετινό Roland Garros: "Πάντα μαθαίνεις καινούργια πράγματα όταν παίζεις σε ένα τουρνουά, ειδικά σ' αυτό το επίπεδο. Παίζω και πάλι καλό τένις, το είχα χάσει αυτό το συναίσθημα για λίγο καιρό μετά το Indian Wells."

Για το ενδεχόμενο να γινόντουσαν best-of-five οι αγώνες των majors και για τις γυναίκες: "Για μένα θα ήταν φανταστικό, γιατί νιώθω πως σωματικά δεν θα μείνω ποτέ από δυνάμεις. Αλλά το τουρνουά δεν θα τελείωνε ποτέ, θα έπρεπε να μείνουμε εδώ για έναν μήνα, ή να έχουμε 15 επιπλέον γήπεδα. Γι' αυτό δεν πιστεύω πως θα συμβεί αυτό."

Για την απόφαση της WTA να αφαιρέσει τους βαθμούς από το φετινό Wimbledon: "Η κατάταξη και οι βαθμοί υπάρχουν για κάποιο λόγο. Είναι κρίμα που θα παίξουμε κάτω απ' αυτές τις συνθήκες, αλλά έτσι είναι η ζωή. Κάποιοι θα επωφεληθούν από αυτό και κάποιοι θα αδικηθούν. Δεν είναι δίκαιο για όλους, όμως η απόφαση έχει ήδη παρθεί και δεν έχω να πω κάτι γι' αυτό."

Όσο για το αν η ίδια σκέφτηκε να μην πάει στο Wimbledon εξαιτίας της απόφασης αυτής: "Θα είναι άδικο αν το κερδίσω (γέλια), αλλά απ' την άλλη δεν έχουμε σκεφτεί το ενδεχόμενο να μην παίξω. Δεν έχω σκεφτεί κάτι τέτοιο. Ήθελα απλά να τελειώσει αυτό το τουρνουά και μετά θα βλέπαμε τι θα κάναμε."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots