Στους "16" με συνοπτικές διαδικασίες ο Alcaraz (vid)

 
Στους "16" με συνοπτικές διαδικασίες ο Alcaraz (vid)
© tennisnews.gr
tn team Σάββατο, 28 Μαϊος 2022 - 0:13

O Carlos Alcaraz επιβλήθηκε του Sebastian Korda με 3-0 σετ σε 2 ώρες αγώνα και εξασφάλισε την παρουσία του στους "16" του Roland Garros.

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε απέναντι στον Korda o Alcaraz, ο οποίος τον συνέτριψε με 6-4, 6-4, 6-2 σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες, στον αγώνα που ολοκλήρωσε το σημερινό πρόγραμμα στο Philippe Chatrier.

Ο 19χρονος Ισπανός, ο οποίος αγωνίζεται για 2η φορά στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros και για 1η φορά μπήκε στον 4ο γύρο, είχε 24 winners και 26 αβίαστα λάθη σήμερα, ενώ ο Korda είχε 23 winners με 40 αβίαστα λάθη.

Παρότι και σήμερα είχε αρκετά χαμένα break points, αξιοποιώντας συνολικά τα 4 από τα 15 που είχε, ο Alcaraz κατάφερε να προστατεύσει το σερβίς του σε ολόκληρο τον αγώνα, σβήνοντας και τα 5 break points που αντιμετώπισε, έτσι ώστε να κάνει από ένα break στα πρώτα δυο σετ και δυο breaks στο 3ο και να φτάσει με άνεση στην τελική επικράτηση.

Ήταν μια καθαρή νίκη που χρειαζόταν ο νεαρός Ισπανός, ο οποίος πριν 2 μέρες χρειάστηκε μια τεράστια μάχη 4,5 ωρών με τον Albert Ramos-Vinolas, σε ένα ματς που έσβησε match point στο 4ο σετ και που βρέθηκε πίσω με 0-3 στο 5ο σετ!

Στους "16" του Roland Garros ο Alcaraz θα αντιμετωπίσει τον Karen Khachanov, που κέρδισε τον Cameron Norrie με 6-2, 7-5, 5-7, 6-4 και προκρίθηκε για 5η φορά στα 6 τελευταία χρόνια στον 4ο γύρο του παρισινού Grand Slam.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots