31η σερί νίκες για την ασταμάτητη Swiatek (vid)

 
31η σερί νίκες για την ασταμάτητη Swiatek (vid)
© Roland Garros / FFT
tn team Σάββατο, 28 Μαϊος 2022 - 14:47

Η Iga Swiatek συνεχίζει με σπασμένα φρένα στο Roland Garros και επέκτεινε το σερί της στις 31 συνεχόμενες νίκες!

Η Swiatek επικράτησε της Danka Kovinic με 6-3, 7-5, για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στον 4ο γύρο του Roland Garros, για 4η φορά σε ισάριθμες παρουσίες στο παρισινό Grand Slam.

H 21χρονη Πολωνή, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη, διεκδικεί τον 6ο διαδοχικό τίτλο της στο Παρίσι και τον 2ο στο Roland Garros μετά από το 2020, ενώ έφτασε σήμερα τις 31 διαδοχικές νίκες στο tour, παραμένοντας αήττητη από τον Φεβρουάριο!

Στο 1ο σετ η Swiatek προηγήθηκε με 3-0 και δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο, για να το κερδίσει με 6-3. Και στο 2ο σετ πήρε νωρίς τον έλεγχο και "ξέφυγε" με 4-1, όμως η Kovinic πρόβαλλε σθεναρή αντίσταση στη συνέχεια και το μετέτρεψε στο πιο δύσκολο σετ που έχει παίξει έως τώρα η Πολωνή στο τουρνουά.

Κερδίζοντας 4 games στη σειρά, η Μαυροβούνια κατάφερε να περάσει μπροστά με 5-4. Η αντίδραση της Swiatek όμως ήταν φανταστική, αφού η 21χρονη δεν ένιωσε την πίεση στους ώμους της και κέρδισε τους 12 από τους 16 επόμενους πόντους, για να ολοκληρώσει το σετ με 7-5.

Στον 4ο γύρο η Swiatek, η οποία είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο, θα αντιμετωπίσει μια εκ των Qinwen Zheng και Alize Cornet.

Στο μεταξύ, την πρόκριση για τον 4ο γύρο εξασφάλισε και η Irina-Camelia Begu, που ολοκλήρωσε την πορεία της έκπληξης της πρώτης εβδομάδας, Leolia Jeanjean, κερδίζοντάς την με 6-1, 6-4. Στον 4ο γύρο η Begu θα αντιμετωπίσει μια εκ των Jessica Pegula και Tamara Zidansek.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots