Alcaraz: "Δεν απογοητεύομαι, πάλεψα μέχρι το τέλος"

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Julien Crosnier/FFT
tn team Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 - 12:42

Ο Carlos Alcaraz ήταν ευχαριστημένος με τον εαυτό του παρά την ήττα από τον Alexander Zverev, είπε πως πάλεψε μέχρι και τον τελευταίο πόντο, δεν θεωρούσε τον εαυτό του φαβορί, όμως θεωρεί ότι είναι πολύ κοντά στο επίπεδο που χρειάζεται για να κερδίσει ένα Grand Slam.

"Πρέπει να πάρω ένα μάθημα από το σημερινό ματς. Ήταν ένας δύσκολος και κλειστός αγώνας. Δεν ξεκίνησα καλά και σ' αυτό το επίπεδο, παίζοντας με τους καλύτερους του κόσμου, πρέπει να ξεκινάς καλύτερα απ' ότι έκανα εγώ σήμερα. Πρέπει να βελτιωθώ στο επόμενο Grand Slam ή στα επόμενα παιχνίδια. Αλλά μπορώ να πω πως δεν είμαι μακριά από έναν ημιτελικό ή ακόμα και τον τίτλο σε ένα Grand Slam. Πρέπει να μάθω απ' αυτούς τους αγώνες και την επόμενη φορά ίσως πάω στο επόμενο στάδιο, σε έναν ημιτελικό. Ποτέ δεν σκέφτηκα πως ήμουν το φαβορί σήμερα, αλλά παρά την ήττα, πιστεύω πως έχω το επίπεδο για να κερδίσω ένα Grand Slam. Σήμερα έχασα στις λεπτομέρειες, κάτι για το οποίο πρέπει να βελτιωθώ στο μέλλον", είπε ο Alcaraz στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που έδωσε για φέτος στο Roland Garros.

Όπως υποστήριξε ο 19χρονος, δεν απογοητεύεται επειδή ξέρει ότι πάλεψε μέχρι και τον τελευταίο πόντο, ενώ θέλει να μάθει αυτή την εμπειρία για να τον βοηθήσει να τα πάει καλύτερα όταν βρεθεί ξανά σ' αυτή τη θέση.

"Δεν θα είναι δύσκολο να ξεχάσω αυτόν τον αγώνα, δεν μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα πολύ. Θέλω να πάρω μόνο τα θετικά από αυτό και φυσικά να μάθω από τα λάθη μου για να γίνω καλύτερος. Ήμουν κοντά στο να στείλω το παιχνίδι σε 5ο σετ και εκεί τα πάντα μπορούσαν να συμβούν. Θα μάθω πολλά απ' αυτό το ματς, ήταν μόνο ο δεύτερος προημιτελικός μου σε Grand Slam και πάλεψα μέχρι την τελευταία μπάλα. Θα προσπαθήσω να τα πάω καλύτερα στον επόμενο προημιτελικό που θα παίξω, για να μπω στα ημιτελικά."

Η συνολική εμπειρία του Alcaraz σ' αυτό τον προημιτελικό ήταν θετική, όπως σημείωσε, ενώ μίλησε και για το κοινό, που τον υποστήριξε σε μια μεγάλη πλειοψηφία σε όλα τα παιχνίδια του.

"Παρά την ήττα το απόλαυσα αρκετά. Έπαιξα μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό και το να παίζεις τέτοια ματς σε τέτοια γήπεδα είναι εκπληκτικό. Δούλεψα για στιγμές σαν κι αυτές. Ανταγωνίζομαι τους καλύτερους παίκτες του κόσμου και διεκδικώ προκρίσεις σε τελικές φάσεις Grand Slam, είναι απίστευτο. Είναι ο λόγος που προπονούμαι, ο λόγος που παίζω τένις και θα συνεχίσω να το ονειρεύομαι, να έχω την ευκαιρία να κερδίζω τα μεγαλύτερα τουρνουά του κόσμου. Δεν θα μπορούσα να είχα ζητήσει καλύτερο κοινό εδώ στο Παρίσι και τους ευχαριστώ πολύ για τη στήριξη έως το τέλος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots