Kenin: Από φιναλίστ, εκτός στον 1ο προκριματικό γύρο του RG!

 
Kenin: Από φιναλίστ, εκτός στον 1ο προκριματικό γύρο του RG!
© Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 22 Μαϊος 2023 - 20:43

Πριν 3 χρόνια, η Sofia Kenin είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του Roland Garros. Αυτή τη χρονιά, και μόλις λίγες μέρες μετά τη μεγάλη νίκη της επί της Sabalenka, η Αμερικανίδα τενίστρια αποκλείστηκε στον 1ο προκριματικό γύρο του παρισινού Slam από το Νο.278 της παγκόσμιας κατάταξης!

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, το τένις είναι ένα πολύ σκληρό άθλημα. Η φιναλίστ του 2020 του Roland Garros, Sofia Kenin, γνώρισε σήμερα την ήττα από τη Γαλλίδα Margaux Rouvroy, με 6-4, 6-3.

Η 22χρονη Rouvroy, η οποία βρίσκεται στο Νο.278 της παγκόσμιας κατάταξης και μπήκε στα προκριματικά του τουρνουά με wild card, κατάφερε να κάνει ανατροπές και στα δυο σετ, αφού στο 1ο έχανε με 2-4, ενώ στο 2ο με break στο 2-3.

Αυτή μάλιστα ήταν η 1η της νίκη σε Grand Slam διοργάνωση, αφού δεν είχε αγωνιστεί ξανά σε κάποιο, ούτε στα προκριματικά, όπως δεν έχει φτάσει και ποτέ ψηλότερα από το Νο.278 της κατάταξης. Στον 2ο γύρο η Γαλλίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει την Iryna Shymanovich.

Η Kenin, παρότι έχει επιστρέψει στη δράση εδώ και αρκετούς μήνες, φαίνεται πως δυσκολεύεται αρκετά να βρει συνέπεια στο παιχνίδι της. Θυμίζουμε πως η 24χρονη Αμερικανίδα είχε αντιμετωπίσει σοβαρό τραυματισμό στον δεξιό της αστράγαλο και είχε χάσει όλα τα Slams το 2022, ενώ υποχώρησε και εκτός του Top 300 της κατάταξης. Πρόσφατα ωστόσο, έκανε τη μεγάλη νίκη επί της Aryba Sabalenka στη Ρώμη και επέστρεψε και πάλι στο Top 125, ενώ το Roland Garros σίγουρα ήταν μια ευκαιρία να κερδίσει κι άλλο έδαφος, προσγειώθηκε όμως ανώμαλα.

Σήμερα είναι η 1η μέρα των προκριματικών του Roland Garros και θυμίζουμε πως στον 2ο γύρο πέρασε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία κέρδισε την Αυστριακή Sinja Kraus με 6-4, 6-1. Εκτός 2ου γύρου έμεινε η Κύπρια Raluca Serban, που ηττήθηκε από την κορυφαία του ταμπλό (και Νο.100 του κόσμου), Camila Osorio, με 6-4, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots