H κλήρωση του Τσιτσιπά στο Roland Garros

 
H κλήρωση του Τσιτσιπά στο Roland Garros
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 25 Μαϊος 2023 - 15:33

Στο ίδιο τέταρτο με τον Carlos Alcaraz και στο ίδιο μισό με τον Novak Djokovic θα βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που σημαίνει πως μπορεί να παίξει με τον Ισπανό στα προημιτελικά και ο νικητής με τον Σέρβο στα ημιτελικά!

O Στέφανος Τσιτσιπάς θα είναι στο Νο.5 του ταμπλό του φετινού Roland Garros και θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του απέναντι στον Jiri Vesely, έναν παίκτη που στο παρελθόν έχει πετύχει μεγάλες νίκες στο χώμα.

Στον 2ο γύρο, εφόσον βεβαίως προκριθεί, ο Τσιτσιπάς θα παίξει είτε με τον Roberto Carballes Baena, είτε με κάποιον qualifier, ενώ στον 3ο γύρο διασταυρώνεται με τον Bernabe Zapata Miralles, ο οποίος θα έχει πολύ δύσκολη πρεμιέρα με τον Diego Scwhartzman.

Στον 4ο γύρο ο Τσιτσιπάς μπορεί να παίξει με έναν εκ των Felix Auger-Aliassime και Sebastian Korda, ενώ στα προημιτελικά διασταυρώνεται με το Νο.1 του κόσμου, Carlos Alcaraz, τον οποίο δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμα στην καριέρα του.

Ο Alcaraz θα ξεκινήσει το τουρνουά κόντρα σε παίκτη από το προκριματικό ταμπλό, ενώ στον 2ο γύρο θα παίξει με έναν εκ των Christopher O'Connell και Taro Daniel, στον 3ο γύρο διασταυρώνεται με τον Denis Shapovalov και στον 4ο με τους Cameron Norrie και Lorenzo Musetti.

Τσιτσιπάς και Alcaraz είναι ταυτόχρονα στο ίδιο μισό του ταμπλό με τον Novak Djokovic, που σημαίνει πως ένας από τους δυο μπορεί να τον συναντήσει στα ημιτελικά!

Ο Nole θα ξεκινήσει την προσπάθειά του κόντρα στον Aleksandar Kovacevic, ενώ στον 2ο γύρο θα παίξει με έναν εκ των Marton Fucsovics και Hugo Grenier, στον 3ο γύρο μπορεί να αντιμετωπίσει τον Alejandro Davidovich Fokina και στον 4ο γύρο έναν εκ των Hubert Hurkacz και Roberto Bautista Agut.

Στα προημιτελικά ο κάτοχος 22 Slam τίτλων διασταυρώνεται με τους Andrey Rublev και Karen Khachanov.

Στην κάτω μεριά του ταμπλό, o Daniil Medvedev έχει στο ίδιο τέταρτο τους Jannik Sinner, Frances Tiafoe και Alexander Zverev, μπορεί δηλαδή να παίξει με έναν από τους δυο στα προημιτελικά, ενώ στα ημιτελικά όλοι τους έχουν πιθανούς αντιπάλους τους Holger Rune και Casper Ruud.

Πιθανά ζευγάρια 4ου γύρου:

[1] Alcaraz - Norrie [14]/Musetti[17]
[10] Auger Aliassime - Tsitsipas [5]
[3] Djokovic - Hurkacz [13]
[11] Khachanov - Rublev [7]
[6] Rune - Fritz [9]
[16] Paul - Ruud [4]
[8] Sinner - Zverev [22]/Tiafoe [12]
[15] Coric - Medvedev [2]

Πιθανοί προημιτελικοί:

[1] Alcaraz - Tsitsipas [5]
[3] Djokovic - Rublev [7]
[6] Rune - Ruud [4]
[8] Sinner - Medvedev [2]

Η κλήρωση του Τσιτσιπά:

1ος γύρος: Vesely
2ος γύρος: Carballes Baena/qualifier
3ος γύρος: Zapata Miralles/Schwartzman
4ος γύρος: Auger-Aliassime/Korda
Προημιτελικά: Alcaraz
Ημιτελικά: Djokovic
Τελικός: Medvedev/Ruud/Rune/Sinner

Αναλυτικά η κλήρωση:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots