Roland Garros: Τέσσερις παίκτες στη μάχη του Νο.1

 
Roland Garros: Τέσσερις παίκτες στη μάχη του Νο.1
© Roland Garros / FFT
tn team Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 - 11:21

Τέσσερις παίκτες θα μονομαχήσουν για το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης τις επόμενες εβδομάδες στο Roland Garros και για μια ακόμα φορά στο παιχνίδι της κορυφής βρίσκεται και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Βεβαίως, ο Στεφ δεν κρατάει την τύχη στα χέρια του και όντας στο Νο.5 του κόσμου αυτή τη στιγμή, έχει τις λιγότερες ελπίδες από τους τέσσερις.

Για να καταφέρει να ανεβεί στο Νο.1, ο Στέφανος θα χρειαστεί να κατακτήσει το Roland Garros και την ίδια στιγμή να μην φτάσει ο Daniil Medvedev στα ημιτελικά και ο Carlos Alcaraz στον 4ο γύρο.

Οι άλλοι τρεις διεκδικητές είναι οι Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev και Novak Djokovic, οι τρεις κορυφαίοι δηλαδή της κατάταξης. Αν κάποιος από αυτούς κατακτήσει το Roland Garros, θα είναι σίγουρα στο Νο.1, ανεξάρτητα από τις πορείες των υπολοίπων.

Ο Alcaraz, ο οποίος βρικεται ήδη στο Νο.1, έχει τις καλύτερες πιθανότητες και μπορεί να μείνει στο Νο.1 ακόμα και αν δεν κερδίσει κανένα ματς στο Παρίσι, με την προϋπόθεση να μην πάει ο Medvedev στα ημιτελικά, να μην πάει ο Djokovic στον τελικό και να μην κερδίσει ο Τσιτσιπάς τον τίτλο.

Αν μπει στα προημιτελικά, τότε του αρκεί να μην είναι στον τελικό ο Medvedev και να μην κερδίσει τον τίτλο ο Djokovic, ενώ αν πάει στον τελικό και δεν είναι εκεί ο Medvedev, τότε επίσης θα βρεθεί στο Νο.1, χωρίς να χρειαστεί τον τίτλο.

Ο Medvedev, ο οποίος κάνει την καλύτερη σεζόν του στο χώμα, πρέπει να μπει στα ημιτελικά για να ξεκινήσει να έχει μαθηματικές ελπίδες για την επιστροφή του στο Νο.1.

Συγκεκριμένα με πορεία του μέχρι τα ημιτελικά θα χρειαστεί ο Alcaraz να αποκλειστεί πριν τα προημιτελικά και να μην κερδίσει ο Djokovic τον τίτλο, ενώ αν ο Ρώσος φτάσει στον τελικό, τότε θα χρειαστεί να μην είναι πρωταθλητής κάποιος εκ των Djokovic και Alcaraz. Αν κερδίσει τον τίτλο, τότε ο Medvedev θα είναι σε κάθε περίπτωση ξανά στο Νο.1.

Τέλος, ο Djokovic θα επιστρέψει στην κορυφή είτε αν κατακτήσει τον τίτλο, είτε αν φτάσει στον τελικό και αποκλειστούν ο Alcaraz πριν από τα προημιτελικά και ο Medvedev πριν από τα ημιτελικά.

Αναλυτικά όλα τα σενάρια για το Νο.1 στο Roland Garros:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots