"Καθάρισε" στα 3 σετ ο Novak (vids)

 
"Καθάρισε" στα 3 σετ ο Novak (vids)
© Roland Garros / FFT
tn team Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 - 17:27

Ο Novak Djokovic βρήκε αντίσταση μόνο για ένα σετ απέναντι στον Aleksandar Kovacevic και εκεί φρόντισε να κάνει ένα άψογο tie-break, για να αποφύγει τις περιπέτειες στην πρεμιέρα του στο Roland Garros.

Το πρώτο βήμα για το περιβόητο 23ο Grand Slam έγινε για τον Novak Djokovic, που επιβλήθηκε του Aleksandar Kovacevic με 6-3, 6-2, 7-6 (1) σε κάτι λιγότερο από 2,5 ώρες παιχνιδιού.

Στα πρώτα δυο σετ ο Novak κυριάρχησε κατά κράτος και δεν αντιμετώπισε κανένα break point. Και στο 3ο σετ έκανε νωρίς το break για το 2-0, όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά και ο Kovacevic τον ταλαιπώρησε αρκετά.

Αρχικά, ο 24χρονος Αμερικανός, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Νέα Υόρκη από μετανάστες Γιουγκοσλάβους γονείς (ο πατέρας του είναι από τη Σερβία και η μητέρα του από τη Βοσνία), έσβησε 3 break points για να αποφύγει το 0-3 και το double break και να μειώσει σε 1-2.

Αργότερα ισοφάρισε σε 3-3, με τον Djokovic να ανακτά άμεσα το προβάδισμα με break, κάνοντας το 5-3. Ο Kovacevic ωστόσο συνέχισε να ασκεί πίεση και με νέο break ισοφάρισε σε 5-5, με αποτέλεσμα να στείλει το σετ σε tie-break.

Δεν μπόρεσε να συνεχίσει το εκπληκτικό του παιχνίδι ο Αμερικανός, με τον Djokovic να κάνει ένα άρτιο tie-break και να το κατακτά με 7-1, για να βάλει τέλος στο παιχνίδι χωρίς πολλά-πολλά!

Ήταν η 86η νίκη του Djokovic στο Roland Garros (86-16), όπου διεκδικεί τον 3ο τίτλο του, μετά το 2016 και το 2021. Όλα αυτά, ενώ είναι το λιγότερο πετυχημένο του Grand Slam!

Στον 2ο γύρο ο Nole θα αντιμετωπίσει τον Marton Fucsovics, που κέρδισε τον Hugo Grenier με 6-3, 5-7, 6-1, 6-3. Θα είναι η 5η τους συνάντηση, με τον Novak να μην έχει ηττηθεί ποτέ από τον Ούγγρο (4-0), 1η στο χώμα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots