To μήνυμα του Djokovic για το Κόσοβο: "Έχω ευθύνη και δεν θα σωπάσω" (pic)

 
To μήνυμα του Djokovic για το Κόσοβο: "Έχω ευθύνη και δεν θα σωπάσω" (pic)
© Nicolas Gouhier/FFT
tn team Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 - 22:51

Μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα του στο Roland Garros, o Novak Djokovic έστειλε ένα μήνυμα για το Κόσοβο και όλα όσα συμβαίνουν μεταξύ Σέρβων και Αλβανόφωνων, λέγοντας πως δεν πρόκειται να σωπάσει, παρά τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε.

"Το Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας. Σταματήστε τη βία", έγραψε στην τηλεοπτική κάμερα στο Philippe Chatrier ο Novak Djokovic, μετά τη νίκη του με 3-0 σετ επί του Aleksandar Kovasevic για τον 1ο γύρο του Roland Garros.

Ο Djokovic αναφερόταν προφανώς στα περιστατικά βίας και τις σφοδρές συγκρούσεις που υπάρχουν τις τελευταίες μέρες στο Κόσοβο, μεταξύ Σέρβων και Αλβανόφωνων, μετά και τις δημοτικές εκλογές.

Αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου, ο Σέρβος τενίστας που δεν είναι η πρώτη φορά που τοποθετείται δημόσια για το Κόσοβο, είπε πως νιώθει ευθύνη να μιλήσει και γι' αυτό δεν θα πάψει.

"Δεν είμαι πολιτικός και δεν έχω την πρόθεση να αναμιχθώ σε πολιτική αντιπαράθεση, το θέμα αυτό είναι ευαίσθητο. Ως Σέρβος, αυτό που συμβαίνει στο Κόσοβο με πληγώνει. Είναι το λιγότερο που μπορούσα να κάνω. Ως δημόσιο πρόσωπο νιώθω την ευθύνη να στηρίξω, δεν έχει σημασία σε ποιον τομέα ανήκω. Ειδικά ως γιος ενός ανθρώπου που έχει γεννηθεί στο Κόσοβο, νιώθω την ανάγκη να στηρίξω εκείνους και τη Σερβία. Δεν ξέρω τι θα φέρει το μέλλον για τους Σέρβους και το Κόσοβο, αλλά είναι απαραίτητη η στήριξη και η ενότητα σ' αυτές τις καταστάσεις", είπε ο κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων, στους Σέρβους δημοσιογράφους.

Τον ρώτησαν ακόμα, αν οι διοργανωτές ενοχλήθηκαν από την παρέμβασή του: "Προς το παρόν δεν μου είπαν κάτι. Ελπίζω να μείνει έτσι. Δεν ξέρω τι θα γίνει, αν θα τιμωρηθώ ή όχι, αλλά άκουσα ότι υπήρξαν αντιδράσεις στα social media. Δεν θα σωπάσω όμως και θα το ξαναέκανα. Η στάση μου είναι ξεκάθαρη: είμαι ενάντια στη βία, στους πολέμους και σε κάθε σύγκρουση. Συμπάσχω με όλους τους ανθρώπους, αλλά η κατάσταση στο Κόσοβο είναι δεδικασμένο στη διεθνή νομοθεσία. Λυπάμαι για την κατάσταση, το Κόσοβο είναι το σπίτι μας, το προπύργιό μας, τα πιο σημαντικά μας μοναστήρια βρίσκονται εκεί."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots