Συνεχίζουν ακάθεκτες Swiatek και Rybakina (vid)

 
Συνεχίζουν ακάθεκτες Swiatek και Rybakina (vid)
© Philippe Montigny/FFT
tn team Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 - 18:17

H Iga Swiatek και η Elena Rybakina συνεχίζουν ακάθεκτες τις πορείες τους στο Roland Garros, ζευγαρώνοντας αμφότερες εύκολα τις νίκες τους στο Παρίσι.

Η Swiatek κέρδισε και την Claire Liu με 6-4, 6-0 (με το ίδιο σκορ που είχε κερδίσει την Cristina Bucsa στην πρεμιέρα της), για να μπει στον 3ο γύρο του Roland Garros σε 1 ώρα και 29 λεπτά.

Παρότι προηγήθηκε με 3-0 στο 1ο σετ, η κορυφαία τενίστρια του κόσμου και περσινή πρωταθλήτρια δυσκολεύτηκε μέχρι να το κλείσει, αφού ισοφαρίστηκε σε 3-3. Κατάφερε ωστόσο να πάρει άμεσα νέο προβάδισμα με break για το 4-3 και αφού έσβησε ένα break point στο 8ο game, έφτασε στο 5-3.

Με love service game έκλεισε το σετ η Πολωνή, η οποία κυριάρχησε κατά κράτος μετά απ' αυτό και δεν έχασε ούτε ένα game στο 2ο σετ, για να φτάσει σε μια ακόμα νίκη με μόλις 4 χαμένα games. 

Στον 3ο γύρο του παρισινού major, η Swiatek θα αντιμετωπίσει την Κινέζα Xinyu Wang, που κέρδισε τη Rebecca Peterson με 7-6 (5), 6-2 και προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα της σε 3ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης.

Ένα ακόμα από τα μεγάλα φαβορί, η Elena Rybakina, επιβλήθηκε της Linda Noskova με 6-3, 6-3 και προκρίθηκε επίσης με άνεση στον 3ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τη Sara Sorribes Tormo. Η Ισπανίδα απέκλεισε την Petra Martic με 6-4, 6-1.

Η Beatriz Haddad Maia κέρδισε δύσοκλα την Diana Shnaider με 6-2, 5-7, 6-4 και μπήκε επίσης στις "32" καλύτερες, όπου θα συναντήσει την Ekaterina Alexandrova. Η τελευταία, συνέτριψε την Anna-Lena Friedsam με 6-2, 6-0 σε 62 λεπτά.

Τέλος, η προερχόμενη από τα προκριματικά Kayla Day έκανε μια ακόμα μεγάλη νίκη εις βάρος της Madison Keys με 6-2, 4-6, 6-4, ενώ μια άλλη Αμερικανίδα, η Bernarda Pera, έβγαλε εκτός τη Νο.22 του ταμπλό, Donna Vekic, με 3-6, 6-4, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots