"Οδοστρωτήρας" η Sabalenka, έξω η Pegula! (vid)

 
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka © Corinne Dubreuil/FFT
tn team Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 - 15:58

H Aryna Sabalenka πραγματοποίησε άλλη μια τρομερή εμφάνιση και μπήκε στην τελική 16άδα του Roland Garros, παραμένοντας στο κυνήγι του Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Εντυπωσιακή πρόκριση και για την Daria Kasatkina, εκτός έμεινε η Jessica Pegula.

Μόλις 67 λεπτά χρειάστηκε η Aryna Sabalenka, για να "εξουδετερώσει" την Kamilla Rakhimova με 6-2, 6-2 στο Philippe Chatrier.

Έπαιξε εντυπωσιακό τένις η 25χρονη Λευκορωσίδα, η οποία τελείωσε το ματς με 27 winners και 19 αβίαστα λάθη, ενώ έσβησε το μοναδικό break point που αντιμετώπισε στο 2ο σετ και "έσπασε" 2 φορές σε κάθε σετ το σερβίς της αντίπαλής της.

Αυτή ήταν η 32η φετινή νίκη για την Sabalenka (32-5), που κάνει μια εντυπωσιακή σεζόν, βρίσκεται στο Νο.1 του Race, ενώ έχει πολύ καλές πιθανότητες να ρίξει την Iga Swiatek και να ανεβεί και στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, καλύπτοντας μια διαφορά μεγαλύτερη των 4.500 βαθμών μέσα σε 3 μήνες!

Στη φάση των "16" του παρισινού Grand Slam, η Sabalenka θα αντιμετωπίσει μια εκ των Sloane Stephens και Yulia Putintseva.

Εντυπωσιακά προκρίθηκε στον 4ο γύρο και η Daria Kasatkina, η οποία παίζει το καλύτερό της τένις ξανά και συνέτριψε την Peyton Stearns με 6-0, 6-1 σε 55 λεπτά! Χωρίς χαμένο σετ μπήκε στη 16άδα η Ρωσίδα, που θα περιμένει το ματς της Elina Svitolina με την Anna Blinkova.

Τέλος, εκτός 4ου γύρου έμεινε η Νο.3 του ταμπλό, Jessica Pegula, που ηττήθηκε από την Elise Mertens με 6-1, 6-3, σε ένα καταπληκτικό ματς της Βελγίδας. Στον 4ο γύρο η Mertens θα αναμετρηθεί με την Anastasia Pavlyuchenkova, που πέτυχε μια ακόμα μεγάλη νίκη, εις βάρος της Anastasia Potapova, με 4-6, 6-3, 6-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots